Денят ON AIR

Всеки делник от 18:45 часа
още

Сиди: Трябва им външен враг, за да обяснят тази отвратителна сглобка, и това е Радев

Съпредседателят на ВМРО очаква да има промени в Изборния кодекс преди изборите

24.08.2023 | 21:08 Редактор: Елеонора Танева

Президентът Радев определи искането за оставката на главния секретар на МВР като чистка. В същото време от прокуратурата съобщиха, че прекратяват разследването на снимките от спалнята на бившия премиер Бойко Борисов.

"Днес прокуратурата казва "няма кюлчета, няма такива снимки". Пералнята заработи добре. Те си го казаха - ще изперат Борисов - направиха го, ще изперат Пеевски - и това го направиха. Коалицията е отвратително нещо. То е най-ужасното тежко безпринципно нещо - 3 г. растеш с насяване на омраза срещу една политическа сила и днес да седнеш да управляваш с тези хора. Вадят външен враг - президентът, който извади тези хора. Кирил Петков беше министър-председател и министър, назначен от президента", коментира съпредседателя на ВМРО Александър Сиди в студиото на "Денят ON AIR".

Очакванията му са Изборният кодекс да бъде "пипан" след лятната ваканция на депутатите.

"Пеевски го играе отделна фигура. Борисов във всеки един момент може да хвърли кърпата като реши, че му е изгодно. Откакто управляват тези хора, горивото продължава да се вдига, Борисов обеща, че като се върне на власт, ще го свали с 1 лв., а ние си говорим добър или лош е президентът", заяви Сиди. 

По думите му пред Bulgaria ON AIR следващата стъпка може да бъде импийчмънт на президента.

"На тях им трябва външен враг, за да обяснят тази отвратителна сглобка", категоричен беше съпредседателя на ВМРО.

Той подчерта, че за правителството в момента не са приоритет отношенията с РСМ.

"Сърбия и Македония говорят за бърза влакова връзка с пари на ЕС, а не са членове. Ние вече продадохме нашия интерес, ако вкарат българите в Конституцията, ние нищо повече не можем да направим за евроинтеграцията им", заяви Сиди.

Гледайте целия разговор във видеото.