Денят ON AIR

Всеки делник от 18:45 часа
още

Защо "татуираните анаболни батки и силиконовите красавици" станаха модел на поведение?

Ще предложим най-подготвената и адекватна кандидатура за кмет на София, заяви д-р Антон Койчев

07.08.2023 | 21:03 Редактор: Тодор Петров

"Не допускам недобросъвестност на колега - да е видял някакви травми и да не ги освидетелствал. Броят на шевовете не е показателен, но снимките, които потресоха цяла България, говорят за изключителна жестокост и тежка перверзност", заяви общинският съветник от ГЕРБ-СДС д-р Антон Койчев, коментирайки бруталния случай с Дебора от Стара Загора.

Според него с протестите в страната самото общество се е събудило и се е огледало в себе си. Видяло е нерадостна картина, която не е от вчера и от днес, отбеляза д-р Койчев в студиото на "Денят ON AIR".

Той е на мнение, че сегашното настояще е плод на много фактори - семейна среда, социално-икономическо развитие, промяна на ценностната система. 

"Не може в обществена среда, която е налагала като модел на поведение татуирани анаболни батки и силиконови красавици, да очакваме да получим нещо по-различно като отношение. В същото време всички знаем, че има много достойни българи, които обаче остават встрани от общественото внимание и не получават достатъчно голямо признание. От кого да взимат пример младите хора?", подчерта общинският съветник пред Bulgaria ON AIR.

Д-р Койчев не споделя мнението, че местният вот през октомври би променил нагласите в обществото, но отбеляза, че той е много важен.

"Избирайки местна власт, вие делегирате права и отговорности на хора, които се предполага, че ще работят добросъвестно, за да подобрят средата, в която живеем. Това също има възпитателна роля. При местните избори активността е по-голяма, тъй като интересът на местната общност и самите кандидати е по-голям от парламентарните избори", обясни гостът.

Запитан за кандидата на ГЕРБ-СДС за кмет София, д-р Койчев каза: Имайте още малко търпение. Ще предложим най-подготвената и адекватна кандидатура. Ще превъзхожда всички останали. Към момента няма име, за да го кажа. 

Гостът в студиото добави, че местният вот ще получи възможност да гласува за една или две кандидатури. 

"Появата на проф. Лилков беше отговор, един вид реактивна реакция, на изключително тежката обида, която беше нанесена с кандидатурата на г-н Терзиев. Проф. Лилков е достоен чак, той ще вземе своите гласове, но това е по-скоро символна кандидатура", изтъкна д-р Койчев.

Общинският съветник от ГЕРБ-СДС не подмина и темата с Паметника на Съветската армия в София.

"Не сме разрушители. Ние сме хора, които държат на историческата истина и националното достойнство. Затова се предлага Паметникът на Съветската армия по законен начин да бъде преместен. Трябва да бъде експониран в Музея на социалистическото изкуство. Има една партия, която изразява специфичните настроения на един определен електорат. Тази партия е прокси на една външна сила, те са най-зависимите. По законов начин голяма част от хората ще одобрят това решение", коментира д-р Койчев.

Гледайте целия разговор във видеото.