"Възраждане": Няма да допуснем преместването на Паметника на Съветската армия

Премахването му нарушава спогодба между България и Руската федерация, заявиха от партията

02.08.2023 | 19:41 Редактор: Вяра Димова

Смяната на собствеността на Паметника на Съветската армия създава предпоставка за неговото преместване. Всеизвестен факт е, че темата с паметника разединява българското общество и е една от най-силните разделителни линии между, от една страна, нашите сънародници, които държат да пазим и помним историческото си минало, и от друга страна - нашите сънародници, които са използвани от политиците на посолството, инсталирани в българския парламент, за да унищожат всички следи от българската история и да ни обезличат като нация. 

С тази позиция излезе партия "Възраждане".

Ето какво още посочват от партията:

"С това за пореден път Посолството опитва да създаде конфликт в българското общество и да предизвика гражданска война, която всички знаем, че няма морални задръжки и е жестока. Последователно и упорито отвъдокеанските господари на нашето марионетно правителство чрез неговите представители ни водят по украинския сценарий. 

Осен това премахването на Паметника на Съветската армия нарушава спогодба между България и Руската федерация, според която държавите с обща история поемат ангажимент една към друга да опазват паметниците си. Опасността това посегателство над Паметника на Съветската армия да затвърди решението на Руската Федерация да обяви България за вражеска държава е огромна", се посочва още в позицията на "Възраждане".

Снимка: Димитър Кьосемарлиев (Bulgaria ON AIR)


1
2 rate up comment rate down comment 3
Тука
преди 8 месеца