Денят ON AIR

Всеки делник от 18:45 часа
още

Ангова, ПП-ДБ: Разумно е да продадем реакторите, цинизъм е фалирането на БЕХ

Президентът и служебният кабинет не искат да се влезе в Еврозоната, заяви депутатът

07.07.2023 | 20:30 Редактор: Вяра Димова

Много ясно и видимо се очерта прокремълската гилдия. Видяхме го в НС и в разговорите с президента. Видяхме "Възраждане", лидерството на БСП и самият президент Радев как реагираха на визитата на Зеленски. Тя беше като разделителна линия. Така депутатът от "Продължаваме промяната - Демократична България" Венеция Ангова коментира в студиото на "Денят ON AIR" вчерашното посещение на украинския президент.

Пред Bulgaria ON AIR депутатът коментира думите на проф. Александър Маринов, според които Денков е наредил на Радев да се срещне със Зеленски. "Не вярвам. Познавайки акад. Денков, не смятам, че би заложил капан, не си губи времето с такива действия. Видяхме, че позицията на президента е да нарича войната "конфликт" и да използва високопарни думи, използвайки езика на дипломацията, за да замаскира собствената си позиция. Неговите действия, през служебния кабинет, показаха, че Радев е против интеграцията на България в Европа", коментира депутатът от "Продължаваме промяната - Демократична България".

По думите на Ангова президентът и служебният кабинет не искат да се влезе в Еврозоната. Тя коментира и предложението на БСП за одобряване на военно-техническата помощ от НС. "Това е важно да не става публична информация, за да не се използва от хода на войната", отбеляза гостът.

Продаването на реакторите на АЕЦ "Белене" е възможно и разумно решение. "Реакторите са закупени през 2006 година. Те, както и много други неща в държавата ни, стоят на трупчета. Стоят неизползвани. Тази покупко-продажба ще бъде смислено решение, което ще отпуши други възможности в енергетиката", каза още Ангова. 

По отношение на новия бюджет и темата за БЕХ - депутатът коментира, че вижда риск за хората, взели оптимални решения и изтъкна съмненията за укриването на печалби.

"Смятах, че е мит, че БЕХ фалира. Сега смята, че е цинизъм, защото при високите цени на енергията през последните няколко години, това е несъстоятелно твърдение. Да си правим счетоводни трикове и да даваме заеми на дъщерни дружества, за да не декларираме печалта, е недобро управление", настоя Ангова.

Тя определи новия бюджет като реалистичен, а бюджета на служебното министерство - като бюджет на изкуствено раздутите разходи. Депутатът от "Продължаваме промяната - Демократична България" определи партньорството на коалицията с ГЕРБ-СДС като "предизвикателство".

Гледайте целия разговор във видеото.


1
1 rate up comment rate down comment 0
Алоу
преди 9 месеца
Работиш за чужди интереси пишмандемократке!Какво правеше днес ам. посланик в партийната централа на ДБ- нареждаше на слагачите от партията какво да правят ли ?. Сигнализирай за неуместен коментар