Денят ON AIR

Всеки делник от 18:45 часа
още

Депутат от "Възраждане": Ставаме свидетели на държавен преврат

Да си защитим държавата и родината, отправи призив Деян Николов

06.06.2023 | 20:02 Редактор: Тодор Петров

"Ставаме свидетели на държавен преврат. Имаме смелостта да кажем на глас това, което цялото общество знае, но не смее да каже. Тези, които извършват преврата, са се записали и пуснаха записа. Несериозно е да се очаква посланиците да излязат и да кажат, че контролират България. Американското посолство инсталира това правителство", заяви депутатът от "Възраждане" Деян Николов в предаването "Денят ON AIR".

По думите му можем да отричаме и захаросваме реалността, но това тя е такава, а въпросът бил кои са хората, които имат доблестта да говорят за това.

"Организирахме протеста от вчера за днес, нека да видим в събота. Успяват да успят българския народ", отбеляза Николов и добави, че не са в комуникация с "Има такъв народ" и не знаят дали да очакват подкрепа от тях на протеста тази събота.

"Очакваме българският народ да излезе и да направи това, което е редно, когато националната ни сигурност е застрашена - да си защитим държавата и родината. Не е нормално ПП и ДБ, които съществуват, за да се борят с мафията, да направят общо правителство. Не е нормално да правят конституционна реформа в стаята на ДПС", подчерта депутатът от "Възраждане" пред Bulgaria ON AIR.

Главният прокурор Иван Гешев иска сваляне на депутатския имунитет на двама народни представители от "Възраждане" - Ангел Георгиев и Веселин Вешев.

"Нашите двама народни представители бяха бити от полицаите на протестите. Имаме видеа от случаите, ще ги предоставим и ще ги публикуваме отново. Двамата сами ще се откажат от имунитетите си. Нашата битка с Гешев е отдавна, искаше да заличи партията ни. Притиснат е до стената, системата го захвърли и съм леко изненадан, че той реши да се бие и бори. Интересно е как идеята на Христо Иванов ще спаси имунитета на Борисов за 6 месеца. Нито Борисов, нито Кирил Петков сам ще се откаже от имунитета си", коментира Николов.

Депутатът от "Възраждане" очаква управляващата коалиция да се разпадне след местните избори. А ролята на "Възраждане" била да се готвят да управляват България. Подготвили са множество законопроекти и биха подкрепили всеки добър законопроект на останалите партии, стана ясно още от думите на Николов.

Гледайте целия разговор във видеото.