Костадин Костадинов: Искат да вкарат България във война

Граждани твърдят, че 70% от министрите в новото правителство са избор на чуждо посолство

06.06.2023 | 19:15 Редактор: Юлиан Христов

Докато в пленарната зала гласуваха кабинета "Денков-Габриел", привърженици на партия "Възраждане" се събраха на протест пред сградата на Народното събрание. Според недоволните граждани, 70% от министрите в новото правителство са избор на чуждо посолство

Точно в 12:00 часа демонстранти и противници на кабинета "Денков-Габриел" се събраха пред НС. Основно привърженици на партия "Възраждане" изпълниха пространството пред парламента.  

По думите на протестиращите това правителство ще изпълнява поръчките на американското посолство. По време на демонстрацията слязоха и депутати от "Има такъв народ".  

А докато в пленарната зала течаха дебатите за редовно правителство, протестиращите слушаха заседанието отвън. Дали заради топлото време или в знак на протест, мъж се появи полугол.  

След приемането на кабинета в пленарната зала, недоволството на протестиращите се засили. Появи се напрежение около полицейския кордон. При протестиращите слезе и лидерът на "Възраждане" Костадин Костадинов.  

"Те ще изпълняват нарежданията на хора, които ще искат да вкарат България във война. И това, което всъщност се случва в момента, не трябва да бъде оставяно без последици", каза той пред протестиращите.

Вижте повече в репортажа на Аксения Мирчева.


1
0 rate up comment rate down comment 0
Ооо не
преди 11 месеца
Джен**р се цензурира! В "цивилизована" Европа обозначава над 40 вида пол, а тук - в балканската джунгла се възприема като вулгаризъм. Ама, не е евроатлантическо! Сигнализирай за неуместен коментар