Денят ON AIR

Всеки делник от 18:45 часа
още

Общински съветник пита ПП-ДБ: Нали щяхте да изчегъртвате ГЕРБ, как се озовахте на една маса?

Д-р Антон Койчев говори и за предстоящите местни избори

03.05.2023 | 21:00 Редактор: Михаела Димитрова

Шансовете за съставяне на правителство в рамките на 49-ото Народно събрание изглеждат стават все по-малки, след като днес от ГЕРБ-СДС се отказаха да участват в преговори за съставяне на кабинет на малцинството с втория мандат.

"Шансове винаги има, особено, когато човек е с позитивна нагласа. В случая ми се струва, че едната страна не подходи достатъчно конструктивно, отчитайки обективната реалност. Много се надявахме, че "Продължаваме промяната" ще съумеят да си извлекат поука, но уви - няма индикации това да е станало, защото това беше най-естественият вариант. Нещата отиват към нереализиране на подобна конструкция на управление", коментира общинският съветник от ГЕРБ-СДС д-р Антон Койчев в "Денят ON AIR".

"Видяхме грешките, които допуснаха "Продължаваме промяната" от тяхното 7-месечно управление. Не го намирам в добрия тон да не отчитат това, което са постигнали и да се опитват да налагат по този начин формат на разговори, предварителни условия. Нали щяхте да изчегъртвате ГЕРБ? Какво се случи, защо се стигна до тази ситуация, че попаднахте на една маса?", попита д-р Койчев.

Той заяви, че мотивацията на ГЕРБ-СДС е да направи "всичко възможно, за да излезе България от тази ситуация."

"Стана много дълго вече това безвремие и България губи, хаби се енергията на обществото, пропускат се много възможности за страната. Тази непримиримост да лустрираш опонента си никога не води до нищо добро", каза още д-р Койчев пред Bulgaria ON AIR.

Гостът отказа да коментира кой би влязъл в проектокабинета на ГЕРБ-СДС, но увери, че това ще са подготвени хора, които ще могат да се справят с предизвикателствата. "Друг е въпросът как ще се намери подкрепа и как ще се реагира от другите парламентарни сили. Това са разговори за спасение на България в тази ситуация. Ситуацията изисква разговори с всички по политики", допълни общинският съветник.

Относно местния вот, кандидат-кметът на ГЕРБ-СДС за София ще притежава много качества, смята той. "Избраният ще е човек с качества, достоен, професионално реализиран, динамичен, който може да даде много на града. Когато настъпи моментът, той ще бъде анонсиран", коментира д-р Койчев.

"Тежка ще бъде битката за София. Ще бъде пълна със заклинания и евтини компромати. Изключително неконструктивният тон във всяка една кампания не води до добър резултат. Това е битката да направим живота на хората по-добър, ние имаме голяма чуваемост от гражданите, по-подготвени сме от тях", заяви д-р Койчев.

Гледайте целия разговор във видеото. 


1
0 rate up comment rate down comment 0
реалността
преди 11 месеца
На една маса е хартиената бюлетина...щом се обичат нека да се вземат. А народа, той си пожелае сам това---без пари от плана за възтановяване, без чужди инвестиции, без военна помощ от съюзниците, на символична цена или дори безплатно, ноС ТИКВА,КОПЕЙКИН И КРАДЕВ.....напред.... Сигнализирай за неуместен коментар