Борисов: Ще приложим коварната хватка на ПП-ДБ, държавата изпада в колапс без кабинет

Първата политическа сила започва преговори и с останалите формации

03.05.2023 | 09:59 Редактор: Петя Кръстева

ГЕРБ-СДС започва консултациите и с други партии в НС, освен с коалицията ПП-ДБ. Това обяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов в кулоарите на парламента.

"Имаме сериозни резерви по програмата на ПП-ДБ - цели сектори генерират много дефицити. Фискалният резерв няма такава структура, за каквато говорят. Проявихме отговорност - с това поведение, с опита да ни подкупват с комисии, те взривяват единствената добра за държавата ситуация с цел отиване на местни избори. От днес ГЕРБ-СДС започва преговори с другите партии, коалиция няма да правим", коментира лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов.

Борисов беше категоричен, че партията му ще приложи "същата тяхна коварна хватка - правителство на малцинство само от ГЕРБ-СДС.

Според Борисов вече "всички виждат зловещото състояние на държавата - продънения финансов резерв, продънените финанси, огромния дълг, който трябва да се тегли".

"Без редовно правителство държавата още юни месец ще изпадне в колапс", обобщи Борисов. 

"Направихме всичко, което поискаха от нас - имат пълната информация, за да вземат отговорните решения за страната", отговори му Асен Василев.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Bulgaria ON AIR


1
1 rate up comment rate down comment 1
Българин
преди 11 месеца
Всички виждат продънената държава и предстоящия фалит , а никой не вкарва виновните в затвора !!!! И не само не ги вкарва в затвора , ами те си правят правителство , което да УПРАВЛЯВА България !!!! По-нагло нещо е само Рундю Гадев президент ! Сигнализирай за неуместен коментар