Проектокабинетът на ПП-ДБ разбуни духовете. "Възраждане": Вижда се кой диктува

"За нас е неприемлив кабинет", заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов

02.05.2023 | 19:06 Редактор: Искра Ангелова

"Проектокабинетът на "Продължаваме промяната - Демократична България" е партиен и неприемлив за нас". Това заяви лидерът на ГЕРБ - Бойко Борисов. 

а нас е неприемлив кабинет, когато е строго партиен, а той е такъв, защото в него участват Асен Василев и Денков", коментира Борисов.

Той поиска в състава да има и министри от първата политическа сила. От думите му стана ясно, че вратата за преговори и съставяне на правителство с ПП-ДБ все пак не е затворена. От партията виждат списъка с кандидат-министри като чернова, която търпи редакции.

А фигурирането на Асен Василев като единствен лидер в проектосъстава - или израз на голямо доверие, или капан.

От "Възраждане" подходиха критично към състава на кабинет. 

"Смятам, че в този случай коалицията между "Продължаваме промяната" и "Доносническа България" влиза в ролята на патерица на ГЕРБ, защото това е изпълняване на условие, което беше поставено от Борисов. Вижда се кой диктува тона", заяви лидерът на партията - Костадин Костадинов.

Като "политически шарлатани" определи кандидат-министрите на промяната лидерът на "Има такъв народ" - Слави Трифонов. Във Facebook той написа: "Защо ПП-ДБ предлагат днес правителство, при положение, че са втори и президентът още не е дал мандата на първите ГЕРБ-СДС. Нали има Конституция и според най-важния закон на държавата, първи правителство трябва да предложат спечелилата коалиция."

Вижте повече в репортажа на Борислава Алексова.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев/ Bulgaria ON AIR


1
0 rate up comment rate down comment 0
край вече
преди 1 година
разбуни духове и тотално ги закопа Сигнализирай за неуместен коментар