Денят ON AIR

Всеки делник от 18:45 часа
още

Каракачанов: Партиите са егоисти, Борисов няма да ползва "план Б" от страх

"Готвят да подпишат споразумение със САЩ и да се превъоръжаваме изцяло оттам", изтъкна почетният председател на ВМРО

27.04.2023 | 20:25 Редактор: Петя Кръстева

В медиите изтече потенциалният проектокабинет на ПП-ДБ. В него академик Денков фигурира като премиер, Асен Василев и Кирил Петков са вицепремиери, а генерал Атанасов - шеф на МВР.

Трябва да има правителство, но тези партии и този потенциален проектокабинет ме убеждава, че в тези партии няма грам срам. Ако народът искаше те да правят правителство, щеше да гласува и да са първа политическа сила. Гласоподаватели са объркани и разочаровани. От тези едва 405, които гласуваха, всъщност 5% не подкрепяха никого. Ако извадим и купения, и корпоративния вот, нормалните гласоподаватели са под 30%. Крайно време е да седнат и да се договорят като нормални хора, а не да се пазарят за власт. Това заяви почетният председател на ВМРО Красимир Каракачанов в студиото на "Денят ON AIR".

По думите му има външен натиск за съставяне на правителство. 

"Ясно е, че хората не ги искат - нека да извадят нормални хора - експерти, да се сформира едно широко мнозинство, в което да влизат и други партии. Защо трябва да се наричат десни или евроатлантици", попита той. 

Според госта обещанията за повишаване на инвестициите в България са неизпълними, тъй като "нямаме квалифицирана работна ръка".

"Парламентът отново е пръснат. Всички партии разсъждават егоистично. "Продължаваме промяната" се чудят как да направят правителство с лица от кабинета "Петков" и с него да овладеят големите градове на местните избори. ГЕРБ демонстрират пред външните фактори, че са готови на компромиси, но не искат да има правителство. За тях не е изгодно да влизат в коалиция със своите политически врагове", категоричен бе той. 

Пред Bulgaria ON AIR Каракачанов отбеляза, че "план Б не е на Борисов, а на ДПС. 

"Борисов няма да посмее да влезе в тази игра заради страха си от външни фактори, сред които пореден списък "Магнитски". Омръзна ми този цирк, унизително е", подчерта гостът. 

Каракачанов коментира и състоянието на армията.

"Чувам, че се готвят да подпишат споразумение със САЩ и да се превъоръжаваме изцяло оттам. Нашата индустрия - кучета я яли. Моята политика беше всичко да се прави в България", обобщи той. 

Гледайте целия  разговор във видеото.