ПП-ДБ редят кабинет, но не обещават на ГЕРБ да е готов в техния срок

Близо час продължи срещата на преговорните групи на двете най-големи коалиции в парламента

27.04.2023 | 11:37 Редактор: Юлиан Христов
ПП-ДБ редят кабинет, но не обещават на ГЕРБ да е готов в техния срок

ПП-ДБ работи по състав на кабинет, който да предложи преди връчване на първия мандат. Това стана ясно от думите на акад. Николай Денков, който ръководи преговорните екипи на формацията с ГЕРБ- СДС. 

След продължилата близо час среща между ръководствата на двете коалиции, Денков обаче не може да даде гаранции, че това ще се случи до неделя, както настояват от ГЕРБ-СДС.

"Работи се по проектосъстава на кабинета. Когато има някаква готовност, първо трябва да мине през Националния съвет. Опитваме се да влезем във времевата рамка, която беше представена от колегите от ГЕРБ. Казахме им ясно, че ние трябва да минем по наша процедура и тя изисква време, така че ще се опитаме да бъдем максимално бързи, но без да е за сметка на качеството", каза Денков пред журналисти в парламента.

На срещата са уточнявани детайли по срещите на работните групи по изготвяне на управленска програма. Днес следобед ще се проведе разговор по темата "Финанси".

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов отрече да са поставяли ултиматум на втората по численост парламентарна група, но настоя за представяне на проектокабинета преди връчване на първия мандат.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Bulgaria ON AIR