Денят ON AIR

Всеки делник от 18:45 часа
още

Боян Чуков: Съюзът на Китай и Русия е сериозен, имат по-голяма ядрена мощ от опонентите си

Възможно е да се стигне и до по-драстични крачки, както от Украйна, така и от Русия, посочи международният анализатор

20.04.2023 | 21:14 Редактор: Елеонора Танева

"Ние сме 2023 г., в която вече имаме нова работа за нов световен ред. Това не го казва Г-7. Това е концепцията, която я спуска към населението на земята колективният Запад", коментира международният анализатор Боян Чуков в студиото на "Денят ON AIR".

По думите му това няма общо с решенията, които са взели Владимир Путин и Си Дзинпин на срещата в Москва.

"Съюз между тях публично няма, реално обаче фактите показват, че съюзът им е сериозен, особено във военната област. Русия и Китай работят върху обща система за предупреждение за междуконтинентални ракети", добави Чуков.

Пред Bulgaria ON AIR той подчерта, че китайците вече демонстрират съвсем друго поведение след посещението на Макрон и особено с пренебрежителното такова спрямо Урсула фон дер Лайен. 

"Още по-лошо е отношението на Варшава към ръководството на Брюксел, те казаха: "Ние искаме Европа на нациите, а не Европа на регионите". От Урсула нищо не зависи, те я имат като аватар, на който отзад някой му казва какво да говори", каза Чуков. 

Международният анализатор уточни, че съюзът между Русия и Китай е екзистенциален за двете страни. А двете заедно имат много по-големи сили по отношение на ядреното въоръжаване от своите опоненти. 

"Китайското тактическо ядрено оръжие в момента е насочено само срещу военните бази на САЩ, където има атомно оръжие, 5 000 км е обсегът, Щатите са далеч от обсега им. Китайците си правят шахтите за междуконтинентални ракети край Русия, влизат под защитата на руската ракетна отбрана", посочи международният анализатор. 

И добави, че това, което става в Украйна, "е част от гигантската битка, която се води на много дъски".

"Възможно е да се стигне и до по-драстични крачки, както от едната, така и от другата страна. Тук е или ние, или те", завърши Чуков.

 


7
2 rate up comment rate down comment 11
Климбо
преди 1 година
Тоя изперкал дядка,що ли го слушате???Досега нищо не позна Сигнализирай за неуместен коментар
6
4 rate up comment rate down comment 14
Котьо
преди 1 година
А бе ама ти бабугеруваш ли ,анализираш ли,коментираш или пропагандираш? Сигнализирай за неуместен коментар
5
23 rate up comment rate down comment 5
До никой
преди 1 година
След 10 години,няма да има нито Г7,нито НАТО,най-малко европейски съюз!!! Сигнализирай за неуместен коментар
4
6 rate up comment rate down comment 23
анонимен
преди 1 година
Това не е ли същия Знайко, който преди година твърдеше че Русия ще отвее плявата на Украйна за 4-5 седмици? И ако е пак той, струва ли си пак да му се дава думата? Освен ако междувременно се е извинил и поправил, но аз просто не съм го видял да си посипва главата с пепел. Ако беше чирак в дюкян, и най-добродушния майстор щеше да го изгони с метлата по главата и ритник в *** да не калпазани занаята с такива ,, точни предвиждания. Сигнализирай за неуместен коментар
3
7 rate up comment rate down comment 24
Бобо
преди 1 година
Този от Киев за три дни, до глобални анализи. И нито един точен. Китай си има нов васал и това е кремълския цар и неговите поданици. Сигнализирай за неуместен коментар
2
3 rate up comment rate down comment 25
руснак
преди 1 година
Никой си беше и никой ще си останеш!......и след 100 години. Сигнализирай за неуместен коментар
1
6 rate up comment rate down comment 26
Никой
преди 1 година
Този руснак пак много плямпа. Нещата ще се променят след 10г. Западът ще изнесе част от производствата си от Китай към други страни и всичко ще стане различно. Сигнализирай за неуместен коментар