Денят ON AIR

Всеки делник от 18:45 часа
още

Валентин Танев: Морфов не би реагирал така без провокация, това съсипа театъра

Актьорът сподели, че голяма част от колегите му са принудени да не показват себе си, заради случващото се

06.03.2023 | 21:11 Редактор: Ирена Бакърджиева

Драми по български в Народния театър.

"С годините представите ни за морал се промениха. Сега стоя като много възрастен човек, който си спомня, че е имало и друг вид морал и се чувствам излишен в цялата тази история", заяви актьорът Валентин Танев в студиото на "Денят ON AIR".

Според него Александър Морфов не би реагирал така, ако не е имало провокация отсреща.

"Едно нещо не приемам в цялата тази ситуация, че това съсипа театъра. Не е приемливо едни колеги да скачат срещу други, да се подслушваме. Това е абсурдно", каза Танев пред Bulgaria ON AIR.

По думите му властта не позволява на твореца да бъде свободен и винаги иска да го приобщи, да го изсмуче, да го използва.

"Ние сме свикнали вече това да е нормално. Казваме, че това е част от демокрацията еди-кой си да обслужва интересите на еди-коя си партия", посочи Танев.

Той сподели, че голяма част от актьорите са принудени да не показват себе си, заради случващото се в театъра.

"Не съм оптимист за това, което ще се случва, защото то е подготвено. Всички мерки са взети, така че да му мислим. Ще продължим да работим с почти нетърпимост и неискреност", каза Танев.

Според него Василев и Морфов изпълняват различни религии и няма как да си стиснат ръцете. Гостът е изненадан, че двамата не са намерили общ език и че не са наясно какво ще правят.

Гледайте целия разговор във видеото.


1
0 rate up comment rate down comment 0
Др. Д.
преди 1 година
Докога ще ни занимавате с този Морфов?? Сигнализирай за неуместен коментар