Министърът на културата опитва да тушира напрежението между Морфов и Василев

Има желание за линч, заяви Найден Тодоров

05.03.2023 | 14:05 Редактор: Вяра Димова

Служебният министър на културата Найден Тодоров не вижда основание да накаже директора на Народния театър Васил Василев. Според него проблемът в културната институция е в разделението между артистите.

Пред БНР Тодоров каза още, че ще работи за това да събере Василев и Морфов. След напрежението между главния режисьор Александър Морфов и пиара на театъра Велислава Кръстева двамата загубиха постовете си. Кръстева се оттегли доброволно, а Морфов беше уволнен дисциплинарно. 

"Проблемът е в разделението, което се получава между артистите. Не забелязваме, че хората, които трябва да работят заедно, започват да се гледат накриво. Имаме ситуация, в която директорът на Народния театър уволни режисьора Александър Морфов. Това не трябваше да се случва по подобен начин. В този момент всички артисти скочиха и поискаха да освободя директора на Народния театър. Ние говорим за желание за линч", коментира още Тодоров.


2
0 rate up comment rate down comment 0
анонимен
преди 1 година
Жалко! И той стана за резил! Сигнализирай за неуместен коментар
1
1 rate up comment rate down comment 0
Dobromir Chankov
преди 1 година
Не е лесно, но трябва да изградим кутура на повече толерантност и поне разбиране(не приемане) гледната точка на другия без спонтанни реакции на злоба.Според мен справедливо и Соломоново решение на министъра. Сигнализирай за неуместен коментар