Денят ON AIR

Всеки делник от 18:45 часа
още

"Възраждане" иска 1000 военни на границата: От 50 г. куршум не е летял към България от външна страна

Петър Петров заяви, че партията ще събира 400 000 подписа за референдум за еврото

09.11.2022 | 20:56 Редактор: Елеонора Танева

"Възраждане" проведе консултации с Румен Радев. Депутатите си тръгнаха разочаровани, че голяма част от предложенията им не бяха приети.

"Винаги има шанс, ще разговаряме с всяка една парламентарна група по отношение на политиките, които имаме за запазване на българския лев, финансовата независимост на Република България, непредоставяне на военна помощ и въвличането на страната ни в конфликта в Украйна. Ако ни бъде връчен мандат, ще го върнем изпълнен", категоричен беше депутатът от "Възраждане" Петър Петров в студиото на "Денят ON AIR".

Народният представител добави, че партията му ще направи всичко възможно, за да има правителство в рамките на това Народно събрание. И определи "Възраждане" като най-последователната партия. Не скри разочарованието си от отказа за президента Радев за референдум за въвеждане на еврото.

"Остана ни единственият възможен вариант - да съберем над 400 000 подписа с въпроса "Да бъде ли запазен българският лев, докато средните доходи достигнат 90% от средноевропейските", посочи Петров пред Bulgaria ON AIR.

На срещата при президента от партията са поискали също Радев да сезира Конституционния съд за решението на НС да предоставим военната помощ за Украйна.

"След разговори с юристи считаме, че това решение е противоконституционно. Също така не смятаме, че друга войска трябва да пази българското небе - трябва на първо място българската армия да го охранява", заяви Петров.

Депутатът добави, че не вижда изход от ситуацията след отпадането на Миг-овете и при условие, че "Възраждане" е против закупуването на нови изтребители от САЩ.

"Решението - да използваме чужди самолети, не е добро. Българските пилоти, които са обучени на МиГ-овете, трябва да напуснат работа след приземяването им. Решение не може да се предложи в настоящия момент от страна на българските военни управлаващи", посочи народният представител.

Той коментира и убиийтвото на българския граничен полицай. Изрази задоволството си, че предложението на "Възраждане" за законодателни промени е било подкрепено от част от партиите.

"Много по-важна е превенцията. Армейски части, поне 1000 души, трябва да бъдат разположени на границата, за да можем да предотвратим влизането на нелегални мигранти в България. Помолихме за това и президента, той отговори, че това е една от възмажностите. Трябва нова ограда, но най-добрата защита за българската граница са българските войници. От 50 г. не е имало изстрел от външна страна към българска територия, важна е превенцията, а не последващите санкции", подчерта депутатът. 

Гледайте целия разговор във видеото.


1
0 rate up comment rate down comment 0
КостяСпасителя
преди 1 година
Референдум за въвеждане на копейките и създаването на КопейкинГардСекюрити2000. Сигнализирай за неуместен коментар