Денят ON AIR

Всеки делник от 18:45 часа
още

Рена Стефанова от "Промяната": Винаги сме били "за" оръжие за Украйна, тя е нападнатата страна

"Някои политически партии се готвят за избори и бързат да решат въпроса с хартиената бюлетина", каза депутатът

03.11.2022 | 20:30 Редактор: Ваня Кузманова

Повече оръжия означава ли повече война? 

"Продължаваме промяната" никога не е била на друго становище, освен на това, че оръжие следва да се предостави на Украйна, защото тя е нападната страна. Цивилизованите страни защитават слабия и този, който страда. В този ред на мисли - предоставянето на оръжия на този, който се отбранява, не означава повече война. В никакъв случай това не ни въвлича в конфликта. Никоя от държавите, които подкрепят Украйна, не са станали част от конфликта и не би могло да се разсъждава в тази посока", заяви депутатът от "Продължаваме промяната" Рена Стефанова в ефира на "Денят ON AIR".

По думите ѝ ще дадем всичко, което можем да си позволим и разполагаме с него, а ние в замяна ще можем да получим по-модерна техника. 

"По отношение на изтребителите - не става дума за плащане на цялата сума, която е договорена. Сега ще дадем един вид "капаро", че ние сме сериозни в това. Следващите траншове ще бъдат обвързани с това да получим вече платените първите осем F-16 и колкото бъде забавена тяхната доставка, с толкова ще се забавят бъдещите ни плащания", посочи Рена Стефанова пред Bulgaria ON AIR.

Нейното мнение е, че някои политически партии се готвят за избори и бързат да решат въпроса с хартиената бюлетина

"Връщането на хартиената бюлетина ще ни върне във времето, когато имаше много невалидни бюлетини. Така е много по-лесна манипулацията. Приемаме факта, че сме втора политическа сила и си заявихме приоритетите. Ще подкрепяме, което и да е правителство, ако се сформира, но по тези приоритети", каза депутатът от "Продължаваме промяната". 

И заключи, че с ГЕРБ няма как да създадат коалиционно правителство, защото те искат да разградят модела, който ГЕРБ са създали и от "Продължаваме промяната" смятат, че той е порочен.

Гледайте целия разговор във видеото.