Денят ON AIR

Всеки делник от 18:45 часа
още

Дипломат: Руското влияние е основен проводник на корупцията в България

"Мобилизацията е ескалация на войната и нов ход на Русия за продължаване на конфликта", заяви Стефан Тафров

22.09.2022 | 21:03 Редактор: Ваня Кузманова

Защо България няма единна позиция след обявяването на частичната военна мобилизация от Путин?

"Това трябва да питаме президента и служебното правителство. Това е ескалация на войната и нов ход на Русия за продължаване на конфликта. Всички наши съюзници взеха позиция. Ние нямаме капацитета да ремонтираме военната техника на Украйна. Последното правителство, което се опълчи срещу Русия, беше това на Иван Костов", заяви дипломатът и политик Стефан Тафров в студиото на "Денят ON AIR".

По думите му България е построила газопровод, който е заобиколил Украйна. 

"Това беше последният удар в гърба на Украйна преди тя да бъде нападната от Русия. Бойко Борисов извърши това престъпление срещу националната сигурност", допълни дипломатът.

"Единството не може да бъде пълна скука в една либерална демокрация. Тази политическа криза, в която сме попаднали с тези постоянни избори, отслабва българската демокрация. В един момент трябва да се направят някакви компромиси", посочи Тафров пред Bulgaria ON AIR.

Неговото мнение е, че от ГЕРБ 12 години вярно са обслужвали геополитическите интереси на Русия в България. 

"Руското влияние е основен проводник на корупцията в България", смята той.

И заключи, че тази ескалация, която Путин обяви, заставя Европа да бъде по-единна и ще има нови санкции срещу Русия, Путин се проваля

Гледайте целия разговор във видеото.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


1
0 rate up comment rate down comment 1
Здрасти
преди 1 година
Това момченце явно живее в дом с 3 поколения и мнението му, както и мирогледът може да се промени едва, когато самият той стане дядо. Твърде е възможно обаче това да се случи и по рано, но ще трябва да заживее на запад. Няма как да знаеш колко е мокра водата, ако не си нагазил в нея.. По стойностно интервю можете да скалъпите и на спирка в Люлин 3, излагтесе яко.. Разбираме, че е поръчка но.. Сигнализирай за неуместен коментар