Мобилизацията е факт! Близо 10 000 резервисти се явиха доброволно, готови за войната

Те не са чакали повиквателна

22.09.2022 | 20:38 Редактор: Искра Ангелова
Мобилизацията е факт! Близо 10 000 резервисти се явиха доброволно, готови за войната

Близо 10 000 резервисти са се явили доброволно, за да бъдат мобилизирани за руската офанзива в Украйна в последните 24 часа, предадоха световните агенции, като се позоваха на съобщение на генералния щаб на руските въоръжени сили.

"По време на първия ден на частичната мобилизация около 10 000 граждани са пристигали сами във военните комисариати, без да чакат повиквателната", каза пред руската агенция "Интерфакс" Владимир Цимлиански, говорител на генералния щаб, цитиран от БТА.

Кадри, излъчени в социалните мрежи, за които се твърди, че са направени в населено място в Якутия в Сибир, показват мъже с твърдо изражение да прегръщат близките си, някои от които разплакани, преди да се качат в автобус. На други кадри се виждат мъже да чакат пред военнотранспортен самолет на писта посред нощ. А видео, за което се казва, че е заснето в Чечения, показва десетки млади мъже да вървят по улица, обградени от полицаи.

Руското министерство на отбраната не разпространява никакви официални кадри от мобилизацията и не съобщава данни за броя на хората, които вече са получили повиквателна.

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК

1
2 rate up comment rate down comment 3
анонимен
преди 1 седмица
Май ще се вее руското знаме от Камчатка до Лисабон? Сигнализирай за неуместен коментар