Денят ON AIR

Всеки делник от 18:45 часа
още

Тодоров, НСлС: Има данни за данъчни престъпления и пране на пари от Семерджиев

Според него има бум на всякакъв вид престъпност в страната

16.09.2022 | 20:30 Редактор: Теодора Патронова

Докъде стигна разследването на случая "Семерджиев"? 

"Разследването е в много напреднала фаза въз основа на това, че в първите дни бяха събрани всички възможни доказателства, които към момента са подложени на съответните експертни изследвания. Надявам се след окончателните заключения на вещите лица и експертите да имаме бърз финал на това досъдебно производство", коментира зам.-директорът на НСлС Ясен Тодоров в "Денят ON AIR".

Той добави, че се надява в срок до 4 месеца от катастрофата разследването да е приключило. По думите му се очаква да има и трето досъдебно производство за бизнеса на Семерджиев. Има данни за документни и данъчни престъпления и пране на пари. 

"Министърът на вътрешните работи говори политически. Аз съм магистрат, не мога да правя политически изказвания. Аз боравя с доказани факти. Аз не мога да потвърдя думите на министъра на вътрешните работи за полицаи, които са помагали на Семерджиев. Ние имаме безспорно установено, че една служителка е помагала на обвиняемия. Това е публично известно", каза Тодоров пред Bulgaria ON AIR.

Гостът призова политиците да деформализират наказателния процес и да осъвременят Наказателния кодекс. Той изтъкна, че не се случва нищо, което да помогне на действащите магистрати.

Според него има бум на всякакъв вид престъпност, откакто МВР се отказа от правомощията си да си върши основната работа. Тодоров подчерта, че МВР, ДАНС и прокуратурата трябва да работят ръка за ръка, за да се справят с престъпността. По думите му закриването на специализираното правосъдие е било огромна грешка.

Гледайте целия разговор във видеото.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК