"Недосегаемата" престъпност: Полицайката давала достъп до секретна информация на Семерджиев?

Симона Радева е признала, че е помогнала на Георги да се укрие след престъплението

08.07.2022 | 13:42 Редактор: Искра Ангелова

Броени дни след зловещата катастрофа в столицата с две убити млади жени - все по-смущаващи подробности и шокиращи версии за "полицейски чадър" над вече обвинения Георги Семерджиев. Полицайката Симона Радева е признала по време на вчерашния си разпит в следствието - помогнала му е да се укрие след престъплението, а според непотвърдена информация тя го е допускала редовно до секретна полицейска информация. Радева му е споделяла къде се намират полицейските патрули, дори го е добавила в един от работните чатове, за да може той да получава бърза информация за всичко, което се случва на територията на столицата.

Радева излезе и с първи коментар в социалните мрежи часове, след като беше разпитана.

"Спете спокойни вие и дано вашата съвест е чиста, когато заплашвате и се заканвате да отнемате нечии живот заради слухове. На мен съвестта ми е чиста", написа тя в социалните мрежи.

Симона Радева работи в първо РПУ и най-вероятно тя е дала полицейските атрибути - палка и сигнална лампа, които бяха открити в джипа на Георги Семерджиев. 

Тя е много активна и в тикток пространството. Голяма част от клиповете, които споделя, са с нецензурни и провокативни текстове. Дори и в тях тя използва полицейски атрибути. 

Бившият вътрешен министър Емануил Йорданов смята, че тя не е подала сигнала за местонахождението на Георги Семерджиев и не е съдействала на колегите си, въпреки поста ѝ в социалните мрежи.

"Предполагам, че ако тя беше подала сигнал и беше помогнала за разкриване на случая, би използвала това в своя защита, включително и публично. След като нямаме подобно твърдение от нейна страна, едва ли това се е случило", коментира той.

Според него Георги Семерджиев е имал чадър, тъй като някои хора са си затваряли очите, че е карал с над 50 нарушения и фалшиви номера.

"Очевидно е, че от една страна много хора са го пазили, а от друга страна - по отношение на тези нарушения, ние нямаме много последователна наказателна политика. Те се възприемат като дребни, когато няма пострадали хора, по този начин много хора си мислят, че могат да се държат на пътя така, както си искат", допълни Йорданов.

"Това лице не може да е полицайка, това е едно чучело, казвам го с цялата тежест, която може да има, дори да ми търси отговорност - не ми пука. Подобни лица са грозно петно за цялата система", смята криминалистът Иван Савов, като допълни, че е възможно Семерджиев да е бил вербуван от ГДБОП преди време.

Вижте повече в репортажа на Иван Кънчев и Тереза Кънчева.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


2
0 rate up comment rate down comment 0
демокрация
преди 1 година
Държава на мафията - срастване на престъпността с държавните структури! Ето това е България 15 години след влизането в ЕС! Сигнализирай за неуместен коментар
1
2 rate up comment rate down comment 0
Гроби Таласъмо
преди 1 година
Тия и двамата имат качествата да се занимават професионално с политика Сигнализирай за неуместен коментар