Говори близък на едно от загиналите момичета при зверската катастрофа

Близките на Христина Дилева са в шок от случилото се

07.07.2022 | 18:48 Редактор: Ваня Кузманова

На метростанция "Европейски съюз" са се събрали десетки хора, които полагат цветя в памет на загиналите момичета при зверската катастрофа. 

Близките на загиналата в зверската катастрофа - Христина Дилева са в шок от случилото се. Младото момиче живеело в София от няколко месеца. Трагичният инцидент отнема живота и само на 26 години. От малка Христина мечтаела да стане джаз певица ѝ я сбъднала наскоро. Нейни близки и приятели я описват като човек, който е обичал живота и звездите. 

Виновникът за тежката катастрофа - Георги Семерджиев е с голямо криминално минало. По неофициална информация е свързван с известния в криминалните среди бизнесмен Христофорос Аманатидис – Таки. 

Вторият оглед на местопроизшествието е бил извършен при отсъствието на някои съществени за разследването доказателства и факти, тъй като разчистването на частите от автомобилите започнало късно, заяви един от участниците в огледите - експертът по автомобилна подготовка Йонко Иванов. 

"Но всичко останало беше с пясък, с цел да не се погледне, да не се види от обществото грозната картина и гледка, която е била. Ние не видяхме или лично аз не видях мястото, където са жертвите. Не видях, че при този удар имаме разхвърляни части от тялото на определено място. Всичките тези неща биха довели до анализа на методите на скоростта на движение, защото от частите, които са разхвърляни от мястото на удара до последващите последни останки от автомобилите, много лесно би могло да се изчисли скоростта на движение. В последствие вече когато се извършва този втори оглед всичките тези неща липсваха. Някой се беше погрижил следите да изчезнат", посочи експертът Йонко Иванов. 

За престъпление, по което е обвиняем, законът предвижда от 5 до 20 години лишаване от свобода. 

"При едно правилно от гледна точка на интересите на подсъдимия или обвиняемия поведение, може да се намали със 7 години, 7 години и нещо. Получава 12 години и половина. След шест години и половина има право на условно предсрочно освобождаване. В крайна сметка може да се получи едно доста неприемливо за обществеността наказание, но допустимо от закона", заяви адвокатът Людмил Рангелов. 

Все още се установява с каква скорост се е движел автомобилът, когато минава на червено по булеварда.

Вижте повече в репортажа на Тереза Кънчева.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


1
10 rate up comment rate down comment 0
Джери Бадалуна
преди 1 година
Ииии,скрили важни доказателства,ама кой,не се знаело...Предполага се че там са се мотаели таласъми. И сега без тези"важни"доказателства обвиненията за убийство губят сила. Пет год.присъда ако изобщо се стигне дотам и.....след една год.на свобода за добро държане.....Ааашшшкоооолссссууууун Сигнализирай за неуместен коментар