Денят ON AIR

Всеки делник от 18:45 часа
още

Ненков, ГЕРБ: Правителството не може да се справи с цените на горива

"Искаме това правителство да оцелее и да си изсърба всички каши, които забърка", заяви депутатът

13.07.2022 | 21:22 Редактор: Ваня Кузманова

Има ли оптимизъм за ново правителство или изборите ще ни връхлетят? 

"Има решение на парламентарна група. Утре ще упълномощим г-жа Атанасова като председател на парламентарната група да отиде да уважи президентството, но да изрази нашето становище, че ние няма да излъчим кандидат за премиер и няма да се опитваме да изпълним мандата, защото не смятаме, че е възможно, дори в най-оптимистичните ни представи да съберем мнозинство", заяви депутатът от ГЕРБ Александър Ненков в студиото на "Денят ON AIR"

По думите му той не е привърженик на експертните кабинети, защото това пренася отговорността към някакви хора. 

"Ако някой потърси ГЕРБ за диалог, ние ще се отзовем, а дали ще подкрепим кабинет зависи от това как ще протекат тези разговори. Важно е хората, които смятат, че могат да конструират някакво правителство да знаят, че зад всяка една политическа партия стоят избиратели. Тези хора за повече от 7 месеца не разбраха, че управлението не е само да очертаеш червени линии и да протестираш, а трябва да се съобразиш с избирателите", допълни Ненков. 

Неговото мнение е, че е несериозно е да се говори, че Борисов вече не е лидер на партията. 

"Ние сме гласували доверие на Борисов и няма как да ни го вземат. Няма как това да са червените линии. Когато говорим за личностите, конфронтацията става все по-засилена, което минира всеки един процес", коментира депутатът пред Bulgaria ON AIR.  

Ненков посочи, че е шега това, което каза Бойко Борисов, че ще подкрепят кабинет на "Продължаваме промяната", но ни се иска това правителство да оцелее и да си изсърба всички каши, които забърка през последните месеци. 

"Правителството не може да се справи с тази ситуация. България е единствената държава, която има излаз на море и получи възможността да ползва руски нефт, но плащаме на цени като Западна Европа. Съмнявам се нашето предложение да се въведе предел на цената на горивата да срещне подкрепа. Не е нормално при едни и същи условия да плащате с 40% повече от това, което трябва да платите", заяви гостът.

И заключи, че е било време да стане ясно, че тези снимки с кюлчетата са една голяма измама. 

Гледайте целия разговор във видеото.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК