Денят ON AIR

Всеки делник от 18:45 часа
още

Насър, "Продължаваме промяната": Търсим подкрепа за 6-7 ключови въпроса пред България

"България си запазва правото на вето за РСМ", каза народният представител

01.07.2022 | 20:35 Редактор: Искра Ангелова

Асен Василев е кандидатът за премиер, който "Продължаваме промяната" ще предложи да оглави евентуален нов кабинет с мандат на партията в рамките на сегашния парламент.

"Асен Василев - кандидат за премиер, с изготвена програма, която ще бъде представена на коалиционните партньори и на всички депутати. И след това ще се търси подкрепа за нея. Разговорите ще започнат от утре, имаме 6-7 ключови въпроса пред България, които ще трябва да се разрешат - реформата на КПКОНПИ, в съдебната реформа има ключови неща, 22 закона по Плана за възстановяване, където ще получим значителни средства за иновации и модернизация на икономиката", каза депутатът от "Продължаваме промяната" Виктор Насър в студиото на "Денят ON AIR".

Той сподели, че ще имат дискусия и за регулаторите.

"Трябва да се работи много дисциплинирано и в тези 6 месеца, ако се постигнат тези точки, България ще бъде в много по-добро положение. Ние търсим всички депутати, които смятат, че тези точки са ключови за страната ни. Преобладаващата част от това Народно събрание са такива хора. Има колеги, които трябва да смекчат емоциите", допълни Насър в ефира на Bulgaria ON AIR.

Попитан дали премиерът в оставка Кирил Петков е взел еднолично решение за изгонването на руските дипломати, той отговори: "Най-важното е, че става въпрос за националната ни сигурност и че по този въпрос са взети мерки. Няма как да се вземе еднолично решение по този въпрос, защото имаме механизми, които са спазени. В Съвета по сигурност в Министерския съвет има и представители на президента, там е било дискутирано."

"Не съм сигурен, че г-жа Митрофанова може самосиндикално да вземе решение за закриването на посолството. Говорителят на Кремъл Дмитрий Песков заяви, че тепърва започва да се дискутира въпросът, ще разберем в следващите дни. В мисията на Руската федерация в София остават 43-ма служители, нашата мисия в Москва е 12 човека", поясни народният представител.

Той е категоричен, че правителството е подготвено за различни ситуации, но ни очаква горещо политическо лято.

А темата за РСМ и френското предложение Насър коментираха така: "Френското предложение беше депозирано във външна комисия, не е изменяно, там също тече динамичен процес. Загърбваме политическите дрязги и партийните интереси, и взимаме правилното решение за България. То е важно за много поколения и след нас. България си запазва правото на вето или предоговаряне на някоя от главите във всеки един момент."

Гледайте целия разговор във видеото.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК