ИЗВЪНРЕДНО! Асен Василев е кандидатът за премиер

Василев ще вземе мандата от Румен Радев за съставяне на правителство

01.07.2022 | 11:45 Редактор: Елеонора Танева

Асен Василев ще получи папката с първия мандат от президента днес в 17 часа. Той е кандидатът за премиер на "Продължаваме промяната", съобщи Кирил Петков. 

"Аз предложих на „Продължаваме Промяната” следващият министър-председател на България да се казва Асен Василев. Човек, на когото имам безпрекословно доверие, с когото започнахме борбата рамо до рамо и с когото ще я завършим рамо до рамо в един отбор", посочи Петков в изявлението си.

Премиерът в оставка заяви, че България е на исторически вододел.

"Длъжни сме да продължим напред. За 6 месеца трябва да бъдат изпълнени най-важните за страната реформи. Нека се обединим в името на европейското бъдеще на България", призова Петков.

Василев ще има 7-дневен срок, за да върне изпълнения мандат на президента Румен Радев. Ако не успее, следващият мандат отива в ГЕРБ.

След получаване на мандата за съставяне на правителство политическа партия "Продължаваме Промяната" ще излъчи преговорен екип, ръководен от г-н Кирил Петков, който ще преговаря с всеки народен представител, който е готов да работи за горепосочените цели по убеждение и по независим от задкулисието начин.

Единственото по-опасно за държавата от избори в този момент е задкулисието да продължава да бъде в управлението чрез подставени лица, каза Петков. Затова "Продължаваме Промяната" няма да води преговори с Бойко Борисов, Делян Пеевски, Слави Трифонов и Костадин Костадинов, "както и всички други народни представители, които не са свободни да вземат самостоятелни решения без предварителното съгласие на гореописаните лица или техни господари", уточни Петков.

Вижте повече в репортажа на Петър Антонов.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев (Bulgaria ON AIR)

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК

1
2 rate up comment rate down comment 1
40% по-скъпо парно
преди 2 месеца
Кандидат за затвора, трябва да е този! Сигнализирай за неуместен коментар