Денят ON AIR

Всеки делник от 18:45 часа
още

Проф. Томов: "MET Holding" има руска връзка, държавата да занули всички сделки с офшорки

"Не вярвам Нинова да не е знаела, че изнасяме оръжие", заяви той

02.05.2022 | 20:41 Редактор: Искра Ангелова

"Очертава се голяма далавера. Вместо това, което сме имали досега, се появяват група посредници, зад които стоят политици, очевидно. Тази фирма - "MET Holding", нейният шеф с много голям скандал беше направен шеф на "Булгаргаз", въпреки опозицията на основни сили в парламента и в президентството. В момента имаме очевидно договаряне, което е било още преди 20-30 дни", каза лидерът на Българска социалдемокрация - Евролевица проф. Александър Томов в студиото на "Денят ON AIR".

По думите му отдавна се е знаело, че ще бъде отказано на "Газпром" да се плаща по тази схема.

"Става въпрос за конфликт на интереси в голям мащаб и за нещо, което трябва да се разследва спешно, а министър-председателят да излезе с ясно становище и да отхвърли тези обвинения с аргументи, ако има такива. "MET Holding" има руска връзка. Аз отдавна се боря за това държавата да не се занимава с офшорки по никакъв повод", допълни проф. Томов.

Гостът подчерта пред Bulgaria ON AIR, че офшорките прикриват цените и са извор на корупция.

"Държавата трябва да занули всички сделки, свързани с офшорки, особено когато става дума за енергетика и въоръжение. Ако има такава сделка, това правителство си отиваНикой няма да търпи това нещо, защото то води до по-високи цени, нова инфлация", коментира Томов.

Попитан дали може да договорим газ на по-евтина цена, той отговори: "По начина, по който сега се прави, е почти невъзможно. Въпросът е да бъде по-малко повишението. Решението трябваше да бъде друго. Кабинетът се оказа неподготвен. Откога се знае, че ще възникне този проблем? Около месец и половина.

Той е категоричен, че България изнася оръжие за Украйна.

"Твърдя, че е направено скрито престъпление. Това е ставало зад гърба на нацията. Не вярвам, че Нинова не е знаела. Това е военна помощ, а другото е лъжа. Поредица от лъжи, които установяваме за 2-3 месеца", добави проф. Томов.

Гледайте целия разговор във видеото.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК