Денят ON AIR

Всеки делник от 18:45 часа
още

Експерти: Радев обяви война на правителството, не може да сме неутрални, когато убиват деца

Коментар на PR експерта Нидал Алгафари и политолога доц. Милен Любенов

27.04.2022 | 20:32 Редактор: Жаклина Иванова

"Газпром" спря доставките на природен газ за страната ни. От "Продължаваме промяната" заявиха на извънреден брифинг, че застават твърдо зад изпращането на военна помощ на Украйна.

"Ако Нинова говори за синхрон между Борисов и Радев относно това, че и двамата са недоволни от правителството, то в този случай сме в синхрон 90% от населението на България. Видно е, че управляващите не успяват да се справят по най-добрия начин", посочи PR експертът Нидал Алгафари в студиото на "Денят ON AIR".

"Радев-Борисов" би била една необичайна коалиция. Прави впечатление обаче, че през последния месец, когато става дума за газ, за взаимоотношения между "Булгаргаз" и "Газпром" и двамата са на едни и същи позиции", заяви политологът доц. Милен Любенов.

Според него днес президентът е обявил война на правителството с острото си изказване.

"Това бе едно много скандално изказване в няколко посоки. Радев обвини българското правителство за това, че "Газпром" спира доставките на природен газ за България. По този начин се солидаризира с позицията на Кремъл", смята политологът.

Алгафари е категоричен, че има скандал между правителството и Радев, и че двете страни имат твърде различни позиции.

"Или си с агресора, или с хората, които се отбраняват и се опитват да запазят по някакъв начин свободата и независимостта си. Радев е избрал да бъде васал на Русия и Кремъл", изтъкна PR експертът пред Bulgaria ON AIR.

И двамата събеседници са на мнение, че отдавна е ясно, че България снабдява Украйна с оръжия.

"Ясно е, че България изнася оръжие и то стига до Украйна през други държави. Това не е само сега, а вероятно години назад. Най-парадоксалното е, че идва спор дали да изпращаме военна помощ за Украйна и това е залогът за цената на правителството. Днес военният министър на Украйна благодари на България", посочи доц. Милен Любенов.

Алгафари коментира и сформирането на партия на Стефан Янев.

"Това е нещото, което ще удари БСП. Ще има един много тежък конфликт между БСП и Радев. Президентът е неблагодарен за всичко, което направиха всички онези симпатизанти на БСП в тежките години, в които Бойко беше всесилен, да го изберат", заяви той.

Гостите в студиото са категорични, че БСП няма да напусне коалиция.

А за визитата на българската делегацията в Киев доц. Любенов каза: "Посещението е знак на солидарност и подкрепа. От друга страна, възможност да се коментират различни политически въпроси".

PR експертът добави, че сега трябва да заемем позиция.

"Не може да се правим на неутрални, когато убиват деца. Сега е времето да покажем, че сме хора с чест и достойнство и да застанем зад целия цивилизован свят", завърши Алгафари.

Одобрявате ли кампанията на премиера и ще дарите ли пари за оръжия за Украйна?

Да, много добра инициатива! Вече дарих/ще даря една заплата за целта.
8%
Не, идеята е много лоша! Не е работа на гражданите да събират пари за оръжия за чужда държава.
86%
Със смесени чувства съм след предложението, но няма да даря пари за оръжия за Украйна.
6%
Общо 5184 гласа

Гледайте целия разговор във видеото.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


1
0 rate up comment rate down comment 0
анонимен
преди 1 година
Кой раздава пари на тези менте коментатори? Кажете да можем и ние да взимаме от там и да говорим едно и също и да лъжем хората. Сигнализирай за неуместен коментар