Петков: България не е сама в газовата криза, част сме от европейското семейство

"Продължаваме промяната" ще подкрепи изпращането на военна помощ за Украйна, заяви премиерът

27.04.2022 | 16:03 Редактор: Ваня Кузманова

"Газпром" спря доставките на природен газ за България.

"Продължаваме промяната" е партия, която ще защитава изцяло българския интерес. В България има политически и икономически кръгове, които защитават интересите на Русия. Руските интереси, които са били част от групите в България - вярваме, че зад тях стоят 3 млрд. похарчени български пари, които са били за "Турски поток", също така предложението за газова централа като част от "Плана за възстановяване", отказът ни от азерски газ и забавянето на гръцката връзка над 3 години", заяви премиерът Кирил Петков в извънреден брифинг на "Продължаваме промяната" за газовата криза.

По думите му взимат ясна позиция във войната в Украйна. 

"Не се опитваме да балансираме там, където има ясна агресия. Това, което може да очаквате от "Продължаваме промяната", са ясни позиции, български интерес, суверенитет и независимост. Всяко наше действие ще бъде в полза и интерес на нашата страна", допълни премиерът. 

"Отговорът тук не е само на България, а на целия Европейски съюз. Това, което ще се случи утре с делегацията в Брюксел, ще бъде точно този общ отговор. Никой да не си мисли, че България е сама, тя е изцяло част от европейското семейство. Ние решихме, че като партия ще подкрепим военна помощ за Украйна", посочи Петков. 

Одобрявате ли кампанията на премиера и ще дарите ли пари за оръжия за Украйна?

Да, много добра инициатива! Вече дарих/ще даря една заплата за целта.
8%
Не, идеята е много лоша! Не е работа на гражданите да събират пари за оръжия за чужда държава.
86%
Със смесени чувства съм след предложението, но няма да даря пари за оръжия за Украйна.
6%
Общо 5184 гласа

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


1
1 rate up comment rate down comment 0
Абе кириле
преди 1 година
Не говори празни приказки, имам чувството, че си правиш проветрение на устата. България е сама! Винаги е било така. Това, че сме в ЕС който се разпада, не значи нищо. Ти си сложен да мислиш за България,на не да обслужваш сащ. Поредния българо-канадаки предател Сигнализирай за неуместен коментар