Денят ON AIR

Всеки делник от 18:45 часа
още

Димитър Делчев: БСП не гони национални, а партийни интереси

БСП и ИТН правят грешни сметки и по-скоро ще загубят, отколкото ще спечелят, смята лидерът на ДБГ

13.04.2022 | 20:50 Редактор: Здравко Черкезов

От БСП предлагат връщане на хартиените бюлетини, като причината била ниската избирателна активност. Според лидера на Движение "България на гражданите" (ДБГ) Димитър Делчев с предложението си социалистите подражават на ГЕРБ.

"Гонейки партийни цели, стават Троянски кон. От БСП си правят сметката, че когато са на власт, ще могат по-лесно да правят това, което от ГЕРБ правеха. Очевидно се готвят за избори и с решение като това и с тоталния си отказ да обсъждат военна помощ за Украйна се превръщат в спирачка и котва за това правителство", коментира Делчев в студиото на "Денят ON AIR".

По думите му избирателната активност не е чак толкова ниска, а спадът се дължи на ромските секции. "Сривът се случва в конфликтни секции, където се доказа, че има купуване на гласове", посочи лидерът на ДБГ.

"Позицията на БСП за оръжията е поза, защото е обществена тайна, че България изпраща оръжия през трети държави. България печели нелошо от тези продажби... Нещо, когато вече се случва, да го поставяш като ултиматум – по-скоро преследваш партийни интереси", смята Делчев.

"Когато преследваш партийни интереси, оставяш настрана националните, и се опасявам, че от БСП правят точно това", каза още той пред Bulgaria ON AIR.

Лидерът на ДБГ се надява скоро да няма избори, защото България се нуждае от стабилно правителство и парламент. "Според мен БСП и ИТН правят грешни сметки и по-скоро ще загубят, отколкото ще спечелят", отбеляза гостът в студиото.

Делчев изрази възмущение от прекомерното внимание, което коалицията отделя за избора на нов управител на БНБ. "Докато най-важната тема е Каримански как да стане шеф на БНБ, не чуваме другите теми, които интересуват българите – например цените и заплатите на хората!"

"Обърнете се към инфлацията... Не е сега моментът да се замразяват минималните и средните заплати!", призова той.

Гледайте целия разговор във видеото.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК