"Продължаваме промяната" скоро ще поканят на преговори ИБГНИ и ДБ

"Ние сме единствената партия, която показа първо съдържание и след това опаковка", каза Даниел Лорер

07.10.2021 | 22:08 Редактор: Теодора Патронова

Крият ли рискове големите очаквания от политическия проект на Кирил Петков и Асен Василев?

"Ние инициирахме споразумение между партиите, защото ни се струва, че е важно да се разберем с партньорите, с които мислим, че най-лесно можем да постигнем съгласие относно основни принципи, по които ще редим коалицията след изборите. Дали ще се стигне до това или не, предстои да се види. Ние сме на масата. Ние като формация на вече няколко седмици, но доста нови в това поприще, вършим страшно много неща едновременно и това изисква от нас 24-часово усилие", заяви Даниел Лорер от "Продължаваме промяната" в студиото на "Денят ON AIR".

Той загатна, че съвсем скоро ще стигнат до покани към ИБГНИ и "Демократична България".

Според него на първо място трябва да се спре корупцията.

"Няма друга спирачка пред България да се развива стремително напред, по-голяма от корупционния капан, в който сме изпаднали. От България е откраднато толкова много през последните години, така че първата и най-важна крачка за нас е да спрем кражбите, да затворим кранчетата", обясни Лорер.

По думите му втората крачка е да се повиши събираемостта на данъците и митата. Той смята, че ще се генерира невероятен растеж у нас, ако тези две опори на икономиката да не изтичат и да влизат.

"Дори това да е единственото нещо, което постигнем, резултатите след четири години ще бъдат неузнаваеми. Тук ще бъде едно друго място. Не пипаме данъците. За нас данъците в България са достатъчни и повишавайки събираемостта няма да имаме никакъв проблем с изпълнение на социалните ни ангажименти", каза още Даниел Лорел в ефира на Bulgaria ON AIR.

Той подчерта, че българският избирател много добре разбира кое е опаковка и кое е съдържание.

"Господин Василев и господин Петков, и екипите, които ръководиха, показаха в последните четири месеца какво могат да постигнат. Опаковката тепърва я градим в момента. Може би сме единствената партия, която показа първо съдържание и след това някаква опаковка, която се гради в момента", заяви той. 

"Ние искаме 121 почтени депутати, за да можем да осъществим тази промяна. Това няма нужда да са наши депутати, може да бъдат депутати от различни партии, които изповядват нашите ценности. А именно почтеност, разбиране за това, че в България кражби не трябва да се случват. Ние сме готови да взаимодействаме с всички тях", обърна внимание Лорер.

От "Продължаваме промяната" имат категорични критерии, които трябва да бъдат изпълнени, за да се коалират с тях - формации, които са участвали в корупция, не могат да бъдат част от преговорите, докато те самите не вземат мерки вътрешно да се изчистят от това.

Вижте целия разговор във видеото.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


1
1 rate up comment rate down comment 0
Айшето от Сливен
преди 2 години
Тоа къф е бееее, да не е от нашите? Сигнализирай за неуместен коментар