Избори 2021: ССД на Софиянски застана зад Радев и "Продължаваме промяната"

"Съюзът на свободните демократи" със силни думи по адрес на президента

07.10.2021 | 11:08 Редактор: Тодор Петров
Избори 2021: ССД на Софиянски застана зад Радев и

"Съюзът на свободните демократи" на бившия премиер Стефан Софиянски застана зад кандидатурата на Румен Радев за втори президентски мандат.

Решението е взето след проведено национално събрание. От ССД уточняват, че това е признание към Радев за последователната и доблестна позиция по отстраняване на предишния модел на управление, довел България до икономически и духовен застой, трайно закотвил я на последното място в ЕС. 

"Отчитаме също така като положителна и провежданата от него балансирана външна политика, отстояваща интересите на страната ни. В тази връзка изразяваме, че споделяме напълно визията на президента Радев по отношение на Република Северна Македония и "зелената сделка", включително искането му въглищните ни централи (ТЕЦ-ове) да работят и след 2036 г.", се казва още в позицията на ССД.

Структурите на ПП "Съюз на свободните демократи" също така са взели решение да подкрепят коалиция "Продължаваме промяната" на предстоящите парламентарни избори. 

"Смятаме, че от партиите в център-дясно именно с коалиция "Продължаваме промяната" имаме идеологическа и ценностна близост. Освен това вярваме, че нейните основатели Кирил Петков и Асен Василев ще запазят същия стил на управление, който демонстрираха в качеството си на служебни министри", обясняват избора си от ССД.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Bulgaria ON AIR

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК