Александър Сиди: Народът е губещ от войната между институциите

Според него въпросът за Валутния борд не трябва да се политизира

06.02.2020 | 22:20 Редактор: Ивет Арабова

Депутатите приеха на второ четене поправките във Валутния закон, който засяга курса лев-евро при влизането ни в Еврозоната.

"Хората се притесняват, защото слушат БСП. Всичко е въпрос на четене и на това да намерим повече информация. Опитахме да намерим адекватно решение. Въпросът при БСП е само как да се вдигне един проблем в пространството", каза в студиото на "Денят ON AIR" депутатът от ВМРО Александър Сиди.

По думите му начинът, по който беше тръгнала да се прави тази промяна, подразни българските граждани.

"Не трябва да се политизира този въпрос, трябва да говорят финансисти. Нашата роля трябва да е да даваме решение на проблемите на хората, а не да събуждаме страхове", добави Сиди.

Той коментира и снемането на доверието на президента Румен Радев от кабинета "Борисов 3".

"Не мисля, че тази война ще доведе до нещо добро. Радев за съжаление застава от едната страна на масата, в Конституцията пише, че президентът трябва да бъде обединител. Ние сме парламентарна република, така че такъв тип думи не са съвсем обосновани", смята Александър Сиди.

Според него юридическите съветници на Радев са написали текст, който остава висящ във въздуха.

"Нагнетяването на напрежение от политиците е груба грешка. Никой не печели в тази война, губещ е народът", добави депутатът от ВМРО в ефира на Bulgaria ON AIR.

Сиди изказа и мнението си по темата за съдия Андон Миталов, който получи забрана за влизане в САЩ

"Създаде се усещане като малко преди да гръмне черешовото топче. Не се произведе този звук, който се очакваше. Надявам се, че този изстрел ще произведе промени в съдебната система", изтъкна Сиди.

Депутатът даде и подробности за идеята за доброволните отряди, които трябва да се влеят в системата на МВР.

"В програмата ни е записано, ГЕРБ няма как да кажат, че са против. Не правим компромис нито ние, нито ГЕРБ в случая. Тези отряди ще имат възможност да патрулират, тях ги има и сега по различни места, особено по селата. Засега ще има доброволно военно обучение, смятаме, че немалко хора ще минат през него. Българската армия за съжаление има недокомплект, трябва да имаме подготвени граждани и обучени мъже и жени", каза още Сиди.

Вижте целия разговор във видеото.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК