Денят ON AIR

Всеки делник от 18:45 часа
още

Сиди: Нено Димов е изкупителна жертва, не е единственият виновен

Според него вотът на недоверие на БСП не е притеснителен

16.01.2020 | 22:28 Редактор: Ивет Арабова

Според прокуратурата зам.-министър е пуснал боклука от Италия, открит на няколко места у нас. Скандалът се разраства, а това е една от причините БСП да поиска вот на недоверие срещу правителството.

"Прокуратурата каза, че има данни за зам.-министър, но не е казала за кого. За боклука отговорност имат РИОСВ-тата, те са нещо като малко министерство. Нено Димов не е единственият виновен в тази криза", каза в студиото на "Денят ON AIR" депутатът от ВМРО Александър Сиди.

Той добави, че министрите не определят цената на водата за битови нужди, а КЕВР.

"Според нас Нено Димов е изкупителна жертва. Не разбираме защо трябваше да бъде задържан по Закона за МВР за срок от 24 часа. Когато видим данните, изнесени от прокуратурата, се вижда, че е подписан график, предложен от ВиК", заяви Сиди.

Той се съгласи с твърдението, че има умишлено източване на яз. "Студена".

"Има много други виновни в тази ситуация. И 10 министри да арестуваме, това няма да реши проблема на Перник. При 18 млн. източени от язовира - 15 млн. не са стигнали до чешмите на хората, а са изтекли в земята", коментира още депутатът от ВМРО в ефира на Bulgaria ON AIR.

Според него при казуса с боклука има манипулация, която БСП разпространява от много време.

"Мръсният въздух в Пловдив няма нищо общо с изгарянето на боклук в ТЕЦ "Бобов дол". Той се дължи на горенето на битови отпадъци - гуми, дрехи втора употреба. Ако се гори боклук нерегламентирано в ТЕЦ-ове, хората, които са го разрешили, трябва да понесат отговорност. Това няма обаче да реши проблема на мръсния въздух", заяви Александър Сиди.

По думите му вотът на недоверие на БСП не е притеснителен.

"Опозицията консолидира себе си. Нямам идея как ще гласуват от "Атака", обясни Сиди.

Той коментира и темата за създаването на държавен ВиК холдинг, който да обедини всички държавни дружества. 

"Скептично настроен съм, защото имаме ВиК дружества, които вероятно работят добре. Ако всичко мине централизирано, тези, които сега работят добре, ще чакат държавата да свърши работата", каза още Александър Сиди.

Вижте целия разговор във видеото!

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК