Денят ON AIR

Всеки делник от 19:30 часа
още

Глас от БСП: 8 лв. е разумна партийна субсидия

Таско Ерменков коментира какво още искат от партията

20.11.2019 | 21:34 Редактор: Стефанка Митева

Депутатите от БСП предложиха партийната субсидия да стане 8 лева на глас. Достатъчна ли е тази сума?

"Ние сме направили нашите изчисления, според това какви са резултатите ни от изборите, каква ни е представителността в държавата, какви са ни задълженията, които имаме като партия и начина, по който можем да популяризираме политиките.  Считаме, че 8 лева са една разумна партийна субсидия, с която бихме могли да водим нормален политически живот", заяви депутатът от БСП Таско Ерменков в ефира на Bulgaria ON AIR. 

Той допълни, че от партията предлагат не само да се промени размерът на субсидията, но и да отпадне неограниченото финансиране на партиите, което не е от държавата.

"Ние с ГЕРБ имаме кардинални разлики във воденето на политиката и разбирането какво е социална политика и какво е политика в полза на хората", коментира Ерменков като продължи, че искат данъците да се формулират с мисъл за обикновения човек. 

"Искаме акцизът на стоки от първа необходимост, като мляко, месо, хляб, яйца, да бъде намален на 5%, което ще помогне на хората да имат достъп до тях", подчерта депутатът в предаването "Денят ON AIR". 

По негови думи трябвало да започнем постепенно да се опитваме да задържим младите в България. 

"Предлагаме младите да се привилегировани, а онези, които са с деца да бъдат подпомагани".

От партията искат 6000 хил. лева за дете за онези, които се осигуряват и работят. 

Ерменков коментира и разликата между прага на бедността и минималната пенсия. Той заяви, че е необходимо преизчисляване. По негови думи най-ощетени са хората, които са построили България.

Вижте целия разговор във видеото!

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК