Денят ON AIR

Всеки делник от 18:45 часа
още

Независимо от резултатите, изборите били демократични

Гласове се купуват навсякъде по света, не само в България, отбеляза проф. Стоян Денчев

08.11.2019 | 21:50 Редактор: Василена Василева

"Независимо от резултатите от изборите, без значение кой печели и кой губи, категорично можем да твърдим, че те бяха демократични. Вярно е, че гласове се купуват. Но това се случва навсякъде по света, не само в България. И не че е нещо хубаво. Но просто е факт", коментира в студиото на "Денят ON AIR" председателят на Общото събрание на УНИБИТ проф. Стоян Денчев.

Той отбеляза, че въпреки всичко законите трябва да се спазват. От всички. А самият нисък процент на избирателната активност бил показателен за отношението на обществото към политиката у нас.

"Като че ли трябва да потърсим някакъв паралел между събитията, случили се преди 30 години и сегашната обстановка в страната ни. Политическият пейзаж е доста пъстър, а обстановката е изключително напрегната. Постоянните противопоставяния между различните институции и системи допринасят доста за това", отбеляза проф. Денчев.

Пред Bulgaria ON AIR той бе категоричен, че това не говори никак добре за политическата ситуация в страната ни.  

"Крайно необходимо е да се намерят умни подходи за търсене на консенсус в рамките на целите, които си поставя държавата. Ние трябва да бъдем достоен член на Европейския съюз", допълни още гостът в студиото на Ганиела Ангелова.

Вижте видеото с целия разговор!

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК