Денят ON AIR

Всеки делник от 18:45 часа
още

Глас от ГЕРБ: СО е в много добро финансово състояние

Нормално е левите сили да се опитат да участват в управлението на града, коментира Николай Стойнев

22.10.2019 | 21:18 Редактор: Василена Василева

Броени дни преди първия тур на местните избори на 27 октомври, в София се очертава оспорвана битка. Това от своя страна пък води до значително повишаване на прогнозираната избирателна активност.

Според проучване на "Маркет линкс" общо 54% от имащите право на глас са твърдо решили да гласуват. За сравнение - преди 4 години активността беше много по-ниска - 41%.

"Това, на което от ГЕРБ залагаме на предстоящите избори, е ясното противопоставяне по оста ляво-дясно. За първи път от 13-14 години насам то е ясно очертано. Столичната община в момента е в много добро финансово състояние. И е нормално левите сили да се опитат да участват в управлението на града", коментира в студиото на "Денят ON AIR" депутатът от ГЕРБ Николай Стойнев.

"За София е важно да продължи развитието си. Важно е градският транспорт да бъде редовен, така че хората да го използват като средство за придвижване. Не може да обещаваш обаче, че той ще стане безплатен, както направи кандидат-кметът Мая Манолова. Гражданите не бива да бъдат подвеждани по подобен елементарен начин. Когато нещо е безплатно, то винаги някой друг плаща за него", отбеляза още той.

Пред Bulgaria ON AIR Стойнев бе категоричен, че именно гражданите са онези, които най-добре могат да прецят каква работа е свършена през последните години в столицата.

Вижте видеото с целия разговор!

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК.