Денят ON AIR

Всеки делник от 18:45 часа
още

Напрежение в малката коалиция: Защо патриотите отново се разединиха?

"Атака" внесе възражение за промяната в ръководството на формацията

11.07.2019 | 20:49 Редактор: Ралица Братанова
Напрежение в малката коалиция: Защо патриотите отново се разединиха?


Напрежението в малката коалиция отново се изостри, след като "Атака" отказа да приеме отстраняването на Волен Сидеров от поста председател на парламентарната група.

От "Атака" внесоха възражение при председателя на парламента Цвета Караянчева и поискаха това решение да бъде отменено, тъй като според тях то е незаконно.


Според зам.-председателя на НФСБ Борис Ячев по-нормално би било решението да бъде прието със спокойствие и смиреност и ако някой иска да продължава да работи за патриотичната кауза, да го прави независимо от това какъв пост заема.

Пред Bulgaria ON AIR депутатът изрази мнение, че не бива партньорите им от голямата коалиция - ГЕРБ - да бъдат привличани като арбитър в ситуацията, защото това е вътрешнополитическо решение на парламентарната група.

"Сидеров трябваше да разбере едно нещо - количеството на натрупванията на поредица от грешки в поведението беше неизбежно да доведе до подобряването на ръководството на парламентарната група и налагане на нов модел на работа", коментира Ячев в "Денят ON AIR".

От "Атака" поискаха да бъде свикана среща между лидерите на малката коалиция, но Валери Симеонов и Красимир Каракачанов отказаха поради вече планирани ангажименти.

"Ще има заседание на парламентарната група във вторник. Не виждам смисъл да се събират лидерите на трите политически партии, защото тук не говорим за решение на Симеонов или Каракачанов, а за решение на народните представители. Ако дебат трябва да се случи и той ще се състои, трябва да бъде в рамките на парламентарната група", обясни народният представител от НФСБ.

Борис Ячев коментира и решението на депутатите пушенето на наргилета на закрито да остане разрешено. Въпреки че на първо четене народните представители приеха забраната му, днес тя бе отхвърлена.

От НФСБ смятат, че причините за промяната в решението на парламентарните представители са икономически, а не юридически, както те посочват.

Очаквайте видеото!

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК