Денят ON AIR

Всеки делник от 18:45 часа
още

Местните избори ще са мерилото за новата субсидия за партиите, смята депутат от "Атака"

Проф. Станислав Станилов коментира, че партиите не са пилели пари

05.07.2019 | 20:35 Редактор: Ивайло Николов
Местните избори ще са мерилото за новата субсидия за партиите, смята депутат от

Народното събрание прие 1 лев да бъде държавната субсидия за партиите за един получен глас. Това стана на фона на много остри дебати, спорове и разнообразно гласуване, като всяка политическа сила имаше своите предложения.

Народният представител от "Обединени патриоти" проф. Станислав Станилов коментира в студиото на "Денят ON AIR", че приемането на предложението е удовлетворяване на волята на голямата част от населението, която беше изразена на референдум.

"Аз лично го вижда като един опит да видим какво ще се получи, когато ние представителите на народа в този парламент, изпълним неговата воля", посочи проф. Станилов пред водещия Николай Кръстев.

Депутатът от "Атака" подчерта, че гласуването на тяхната политическа сила е било на базата на предишните им предложения, но подчерта, че ще се види резултатът от драстичното намаляване на държавната субсидия по време на изборите.

Първите такива са през есента. Проф. Станислав Станилов коментира още, че България трябва да намери точния модел на финансиране на политическата система и най-рационалния модел.

"Сред обществото се шири една заблуда, че тези пари от субсидиите, като паднат в ръцете на партиите, депутатите ги разпределят по между си, което е много смешно, защото има Сметна палата, която контролира всичко", допълни депутатът.

По думите му и 11 лева за глас не са били голяма субсидия за малките партии и тези пари не са били пиляни.

Проф. Станилов добави още, че "Атака" ще работи според закона, но по всяка вероятност ще им е нужна помощ от техни съмишленици, симпатизанти или представители на бизнеса, защото в противен случай съществуването на "Атака" е под въпрос.

Гледайте видеото с целия разговор.

Харесайте и страницата ни във Facebook ТУК