Денят ON AIR

Всеки делник от 19:30 часа
още

Александър Сабанов: До парламентарна криза няма да се стигне

Как ще изглежда Народното събрание след оставката на Цветанов?

27.03.2019 | 20:25 Редактор: Василена Василева
Александър Сабанов: До парламентарна криза няма да се стигне

След оставката на Цветанов заваляха купища въпроси във връзка с това как ще изглежда Народното събрание без него. По-рано стана ясно, че вторият човек в партия ГЕРБ напуска парламента, където оглавяваше вътрешната комисия. Въпреки това той остава заместник-председател на ГЕРБ и шеф на предизборния щаб на партията.

"До парламентарна криза няма да се стигне, не е хубаво, когато човек получи такъв удар, какъвто беше нанесен върху Цветанов, да се злорадства. Освен това политическите му позиции в ГЕРБ остават сериозни, властта му ще си е на същото ниво, както и досега", коментира в студиото на "Денят ON AIR" депутатът от "Обединени патриоти" Александър Сабанов.

До решението на Цветанов се стигна след скандала "Апартамейнтгейт". Той е направил замяна със строителя на два свои апартамента в същия район и е доплатил, тъй като е имало разлика в квадратурата. Всичко това е станало по напълно законен начин, увери още в началото на скандала той.

Пред Bulgaria ON AIR Александър Сабанов отбеляза още, че извън парламента заместник-председателят на ГЕРБ ще има повече време, за да се занимава със структурни въпроси, както и с изборите, където е и силата му, според повечето анализатори у нас.

"Факт е, че на никого няма да му бъде приятно, ако бъде принуден да напусне парламента, за да не нанесе щети върху партията си. А от опозицията не бива да прибързват със заключенията. Дори напротив - трябва да се притесняват от факта, че Цветанов ще работи повече на терен във връзка с предстоящите избори", подчерта гостът в студиото на Ганиела Ангелова.

Гледайте видеото!

Харесайте ни във Facebook ТУК.