След "Апартаментгейт": Цветан Цветанов напуска Народното събрание

Той остава заместник - председател на ГЕРБ и шеф на предизборния им щаб

27.03.2019 | 17:45 Редактор: Ивайло Николов
След

Цветан Цветанов вече няма да бъде депутат. Вторият човек в партия ГЕРБ напуска парламента, където оглавяваше вътрешната комисия.

Въпреки това той остава заместник-председател на ГЕРБ и шеф на предизборния щаб на партията.

Това съобщи самият Цветан Цветанов на извънреден брифинг в сградата на Народното събрание, само няколко часа, след като се върна от САЩ и срещата си с премиера Бойко Борисов. 

До решението му се стигна след скандала "Апартамейнтгейт". Цветан Цветанов е направил замяна със строителя на два свои апартамента в същия район и е доплатил, тъй като е имало разлика в квадратурата. Всичко това е станало по напълно законен начин, увери още в началото на скандала той.

Скандалът с луксозните жилища вече принуди правосъдния министър Цецка Цачева да подаде оставка, защото се оказа, че тя също е купила апартамент от фирма "Артекс" на цени, които са под пазарните. 

Същата беше причината с постовете си да се разделят още заместник - министрите на спорта и енергетиката Ваня Колева и Красимир Първанов. 

Още при кацането си в София Цветан Цветанов обяви, че решението си е взел сам, а скандалът по думите му е добре планирано мероприятие във връзка с предстоящите избори.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев (Bulgaria ON AIR)

Харесайте и страницата ни във Facebook ТУК