Денят ON AIR

Всеки делник от 18:45 часа
още

Депутат от БСП: Оставката на Цветан Цветанов е закъсняла

Иван Ченчев каза, че предсрочните избори са изключително необходими

27.03.2019 | 20:09 Редактор: Ивайло Николов
Депутат от БСП: Оставката на Цветан Цветанов е закъсняла

Цветан Цветанов вече няма да бъде депутат. Вторият човек в партия ГЕРБ напуска парламента, където оглавяваше вътрешната комисия. Въпреки това той остава заместник-председател на ГЕРБ и шеф на предизборния щаб на партията. До решението му се стигна след скандала "Апартамейнтгейт". Скандалът с луксозните жилища вече принуди правосъдния министър Цецка Цачева да подаде оставка, защото се оказа, че тя също е купила апартамент от фирма "Артекс" на цени, които са под пазарните. Същата беше причината с постовете си да се разделят още заместник - министрите на спорта и енергетиката Ваня Колева и Красимир Първанов.

Народният представител от БСП Иван Ченчев заяви в студиото на "Денят ON AIR", че напускането на парламента от страна на Цветан Цветанов е закъсняло.

"Не веднъж казахме, че Борисов като отреже главата на някой от своите подчинени и като дойде друг, моделът остава същия. Цветанов си отива, моделът си остава", категоричен беше Ченчев. 

Депутатът от левицата припомни, че Бойко Борисов е създал ГЕРБ и обявил, че целта ѝ е да бори корупцията и заключи:

"Сега 10 години по-късно, корупцията пребори неговата партия", заяви Иван Ченчев пред Bulgaria ON AIR.

Народният представител от БСП беше категоричен още, че предсрочните парламентарни избори у нас са изключително необходими и за пореден път изрази заявката на левицата да спечели евровота след два месеца.

"Консистенцията вътре от парламентарните сили, които в момента са в парламента, са едно цяло. Те са едно", посочи още Ченчев.

Той допълни още, че за предстоящия избор на български представители в Европейския парламент всички изразяват сходни приоритети, но въпросът е как се отстояват те, защото по думите му представители на други партии сменяли позициите си по дадени въпроси.

Гледайте видеото с целия разговор.

Харесайте и страницата ни във Facebook ТУК