Борисов: Направих компромис в името на България, от ПП не се чувстват виновни

"Единствената надежда е да се намерят отговорни хора да управляват", каза лидерът на ГЕРБ

24.05.2024 | 21:42 Редактор: Искра Ангелова
Борисов: Направих компромис в името на България, от ПП не се чувстват виновни

Нашите ядра са много твърди, партията е голяма и стабилна. Това заяви Бойко Борисов на предизборно събитие на ГЕРБ в Плевен.

Лидерът на партията започна речта си с поздрав към всички по случай днешния празник.

"Първо, да ви честитя 24 май. Освен, че майка ми беше учителка, Бог да я прости, баща ми беше Методи. Винаги имаше агнешка плешка с картофки на 24 май заради татко. Някак си така ми е останал в съзнанието - първо манифестация с цветя за учителките, и след това имен ден на баща ми. Така че всички, които празнуват - да ги поздравим", сподели Борисов.

"Нашите ядра са много твърди, партията е голяма и стабилна. Другите нямат такова нещо - нямат нито експертизата, нито хората. Но имат едно самочувствие, едно нахалство, на което никой не може да противоречи, а може само да им завижда. Христо Иванов излиза и казва: "И да има правителство, без нас то ще падне бързо". Въобще не го интересува Андрей дали ще има държава, дали няма да има, дали ще се усвояват еврофондове - важно е те да са опозиция и да намират кусур", посочи още той.

"Хората се убедиха в това не само, че няма чудеса, а единствената надежда е да се намерят отговорни хора да управляват. Защото този, който се хване сега да управлява, е все едно на картите - Черния Петър да изтеглиш", каза Борисов, цитиран от "Фокус".

"Направих компромис в името на България, на държавата. Поне отвън изглеждахме по-добре. Докато западните ни партньори разберат, че всъщност са заложили на куция кон, а работните коне са се опитали да ги накажат несправедливо. Чувствам се еднакво виновен. Само че не само, че ПП-тата не се чувстват виновни за това, което сътвори един от многото им лидери Асен Василев във финансовата сфера, а те казват: "Ние направихме много хубави неща, неправени в България, за 10 месеца, а ГЕРБ са ни виновни". Кое направихте вие без нас, това искам да попитам?", посочи той.

Лидерът на ГЕРБ коментира и скорошните поройни дъждове и градушка в столицата.

"Онзи ден ни потопи в София. Уби ни дъждът. Чудовищни задръствания. Ако беше Фандъкова или аз, щеше да има: "Непочистените шахти на София предизвикаха страхотни наводнения", "Дъждът падна заради Бойко Борисов!". А сега - тихо, тихо, тихо", подчерта той.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев/ Bulgaria ON AIR

Какви са намеренията ви за 9 юни?

Ще си почивам.
74%
Заминавам на почивка.
14%
Ще празнувам личен повод.
12%
Общо 828 гласа


1
0 rate up comment rate down comment 0
анонимен
преди 1 месец
Аве Цезаре! Овцете те поздравяват Сигнализирай за неуместен коментар