Борисов: България е обран бостан в момента, "Хемус" стои обрасла в бурени

"Санирахме блокове без пари, сега не санират нищо, значи не е било нужно", каза лидерът на ГЕРБ

23.05.2024 | 20:14 Редактор: Искра Ангелова
Борисов: България е обран бостан в момента,

България е обран бостан в момента, няма ги парите. Това заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов във Велико Търново.

"Съдбата винаги си знае работата. Докато строяхме църкви, строяхме джамии, правихме пътища, санирахме блокове, сведохме миграцията до нула, хората се подведоха по т.нар. "Промяна". Е, кое се промени, кое се промени? Слагам ръка на сърцето - мислех си, че може ние да не сме прави, хайде да изчакаме 1-2-3-4 години. Публичните финанси са само заеми, ръстът на икономиката е само 2%, в Русия е 5% със санкциите. Имаме само 1% усвоени средства по Плана за възстановяване в частта му за общините. И сутрин се водят дебати и такъв въпрос няма - значи не е важен", възмути се Борисов.

"Хемус" стои три години обрасла в бурени, значи не е важна. Санирахме блокове без пари, сега не санират нищо, значи не е било нужно. Вероятно ние трябва да преориентираме нашето разбиране", допълни бившият премиер.

Той призна, че е истински притеснен от усещането, което хората имат към ГЕРБ.

"Само, че България е обран бостан в момента, няма ги парите. За да не кажат нашите опоненти: "Борисов какви ги дрънка", като нямаше пари, ние сложихме 1,3 млрд. за "Хемус", 1,2 млрд. за Русе - Велико Търново в разпоредителни сметки. Препраха ги, в което се оказват много силни и аз не искам да коментирам тези записи, които текат, защото аз съм сигурен в тях. Те са ми говорени на мен. Те не са се крили от това", каза още лидерът на ГЕРБ, цитиран от "Фокус".

Той посочи, че в момента не само страната ни е нестабилна, нестабилна е и Европа. Заради това според него единството е най-важният принцип, който трябва да се следва в момента.

"Ако парите бяха по сметките, ако нямаше дълг, щяхме да кажем рестартираме, правим, струваме и така нататък, но няма. И ние можем да взимаме заеми, да взимаме и да фалираме държавата", категоричен бе Борисов и призова колегите си да не обещават много, защото това, което се обещае, трябва да се изпълни.

Той сподели, че би направил отново правителство с ПП-ДБ, но този път ГЕРБ ще прави, а останалите ще подкрепят.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев/ Bulgaria ON AIR

Какви са намеренията ви за 9 юни?

Ще си почивам.
74%
Заминавам на почивка.
14%
Ще празнувам личен повод.
12%
Общо 828 гласа


2
2 rate up comment rate down comment 0
...
преди 3 седмици
1
0 rate up comment rate down comment 1
Schopenberg
преди 3 седмици
Няма по-нагла, крадлива и лъжлива *** от Бойка Методиева Борисова. Сигнализирай за неуместен коментар