"Единение" ще иска касиране на изборите, балотажът бил на двете страни на сглобката

"Цялото това въодушевление "Ние спечелихме София" ще бъде залято със студен душ", каза Иван Христанов

31.10.2023 | 20:38 Редактор: Искра Ангелова

Иска ми се да започна с държавната собственост и държавната сигурност - Борисов проявява доста поетичен характер, представяйки ни доста неприемливи дилеми. Все едно, че ни казва "Държавна мафия или мафия в държавата". И двете са неприемливи, и двете не ги искаме, така че този тип изказвания са театралничене, за да може да бъде запомнен с едно или друго нещо. Още на 20 септември казах, че Борисов ще подкрепи Ваня Григорова, тя е негов кандидат. Това каза лидерът на партия "Единение" Иван Христанов в студиото на "Денят ON AIR".

По думите му Общинският съвет е на Борисов.

"В предния Общински съвет имаше един критичен казус - когато трябваше да се обсъжда унизителния начин да бъде уволнен директорът на "Шейново" - д-р Велев. Това беше по инициатива на близки на семейство Станишеви, но беше подето от ГЕРБ и целият фарс беше разигран от ГЕРБ и БСП. Цялото това въодушевление "Ние спечелихме София", след само една седмица ще бъде залято със студен душ", допълни Христанов в ефира на Bulgaria ON AIR.

Той е на мнение, че трябва да се съди по делата.

"Борисов казваше, че ще избира собствен кандидат, спрягаше се един от неговите хора. Само преди 3 месеца този кандидат можеше да събере 24+ процента, вместо това той издигна г-н Хекимян. Това беше класическият Борисов - гамбит, който той разигра и по време на президентските избори, които направиха Радев президент", категоричен е лидерът на партия "Единение".

Според него балотажът в събота ще е балотаж на двете страни на сглобката.

"Преди 3 месеца Ваня Григорова имаше 10,3%, никой не вярваше, че тя може да стигне до балотаж. Твърде много демократични сили, реформатори са се втренчили в София с убеждението, че извоюваме ли София, извоюваме България. Ние правим точно обратното - борим се за селото, за малкия град", заяви още Иван Христанов.

А от партията му ще поискат касиране на изборите, както и оставка на министъра на електронното управление.

Гледайте целия разговор във видеото.