Арх. Шишков: Който и да беше кандидатът на ГЕРБ-СДС, щеше да загуби

Балотажът не е предрешен, убеден е бившият служебен регионален министър

29.10.2023 | 23:11 Редактор: Елеонора Танева
Арх. Шишков: Който и да беше кандидатът на ГЕРБ-СДС, щеше да загуби

Бившият служебен регионален министър арх. Иван Шишков не пропусна да упражни правото си на глас и на тези избори. 

"Гласуващите ставаме все по-малко и по-малко. Все по-трудно се мъчим да намерим мотив да гласуваме, наистина гласуването е важно. Политиците все по-малко предлагат това, което гласоподавателите търсим. Промяната изисква висока скорост на промяна, анализ какво трябва да се инвестира", коментира арх. Шишков в специалното изборно студио на Bulgaria ON AIR "Дебют или класика".

В проследяването на предизборната кампания той е установил, че всички са разбрали какъв е големият проблем - развитието на инфраструктурата, паркирането, подземни гаражи.

"Виждаме провал в политиката на ГЕРБ. Няма как само да се опитваш да създаваш впечатление, че правиш инфраструктура, рано или късно хората го разбират", каза още бившият регионален министър.

Арх. Шишков е убеден, че който и да беше кандидатът за кмет, издигнат от ГЕРБ, щеше да понесе загуба в София. 

"Всички твърдят, че битката на балотажа е предрешена, но като във всяко състезание, докато не свърши, всеки си има своя мотив да спечели", добави Шишков.

Той предложи да се завишат таксите за разрешителни за нови строежи и с тях да се подобрява инфраструктурата на столицата.