Тошко Йорданов: Бяхме изхвърлени с фалшификации, с 11 депутати може да се направи много

"Безогледното харчене трябва да бъде спряно", категоричен е депутатът от ИТН

04.04.2023 | 15:22 Редактор: Петя Кръстева

"Бяхме изхвърлени с фалшификации, поне това е моето вътрешно убеждение, подплатено с реплики между БСП и "Продължаваме промяната", когато си говореха в предходното Народно събрание за кодовете на машините". Това каза пред БНР заместник-председателят на партия "Има такъв народ" Тошко Йорданов. Според него е било "режисирано" отпадането им от предишния парламент.

По думите на Йорданов във времето, в което ИТН не е била в парламента, са "лъснали лъжите, които са се излели върху тях": Според него с 11 депутати, колкото ще имат ИТН в 49-ото Народно събрание, може да се направи много:

"Във фрагментиран парламент понякога се оказва, че по-малката политическа сила има по-голяма тежест за вземане на решения, защото гласът ѝ тежи повече и може да накланя везните. Ние ще постъпваме абсолютно практично и ще гласуваме неща, които са полезни".

ИТН има готова законодателна дейност, подчерта Тошко Йорданов:

"Едно от най-важните неща е бюджетът на държавата. Със сигурност трябва да се предприемат мерки за икономиката на страната и да се спре това безогледно харчене. Ние сме в тежка финансова криза заради некадърната финансова политика на Асен Василев, която е твърде лява.Трябва да се предприемат мерки за финансова дисциплина".

България е страна от ЕС и когато отговаря на критериите, ще влезе в еврозоната, коментира още заместник-председателят на ИТН.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Bulgaria ON AIR