Лазар Радков: България се събужда! Ако политиците не могат - хората го правят

Гражданската отговорност не се изчерпва с това на няколко месеца да пуснем един глас, заяви той

02.04.2023 | 20:05 Редактор: Вяра Димова

Силата на капачките е в това, че е нещо много просто, не коства нищо на хората, а се вижда реален резултат, прозрачност. Това каза основателят на кампанията "Капачки за бъдеще" Лазар Радков в ефира на специалното ни студио "Избори: Пето действие".

Според него политиката и доброволчеството са две напълно различни системи. "В политиката има огромни ресурси - финансови, властови - там залогът е много голям. Към политиката се стремят един тип хора, към доброволчеството - съвсем различен тип хора. Там отиват хора, които искат да помогнат с времето си, с двете си ръце, с ума си", посочи Радков пред Bulgaria ON AIR.

По думите му в последните години има отчетлив подем на гражданското общество, инициативи, каузи - и това е забележимо навсякъде.

"Българското общество се събужда", обяви основателят на кампанията "Капачки за бъдеще" и настоя, че не е нормално да няма кувьози и линейки.

"Няма смисъл да се обиждаме. Политиците, щом не са го направили досега, шансът да го направят в следващите години не е особено голям. Не съм спирал да помагам в България. Големи очаквания от политиците нямам. Гражданската отговорност не се изчерпва с това на няколко месеца да пуснем един глас. Всеки може да отдели няколко часа да бъде активен. Ако работим и бъдем активни, можем да оставим една по-добра България", коментира Радков. 

Гледайте целия разговор във видеото.