Донев: Независимо с какво ви плашат, не е страшно да се гласува, вотът не е хазартна игра

По-добре 5 пъти да обмислим преди да изберем, вместо 5 пъти да избираме без резултат, призова служебният премиер

29.03.2023 | 10:23 Редактор: Елеонора Танева

Служебното правителство положи огромни усилия, за да бъдат предстоящите избори свободни, честни и добре организирани, въпреки неяснотите и слабостите на набързо гласуваните промени в изборното законодателство. Умората от честите избори не променя важния факт, че да гласуваш е израз на основно политическо право. Това заяви служебният премиер Гълъб Донев в началото на правителственото заседание.

Той призова всеки, който има право на глас, да отиде и да гласува, защото "няма по-важно нещо в неделния ден".

"Независимо с какво се опитват да ви плашат - машини, видео наблюдение, бомбени заплахи, не е страшно да се гласува, страшно ще е да пропуснем възможността да излъчим достойни хора, които да ни управляват, защото предстоят важни управленски решения, които няма накъде повече да се отлагат във времето", заяви Донев.

Той призова хората да не правят емоционален избор.

"Когато проблемът ефектира в емоциите, се стига до дефект на избора. Затова по-добре 5 пъти да обмислим преди да изберем, вместо 5 пъти да избираме без резултат. Мислете кой искате да ни управлява в 49-ото НС", каза още Гълъб Донев. 

Служебният премиер също така апелира хората да не се поддават на манипулации и да не влизат в схеми с купен вот.

"Политиците, които купуват гласа ви днес, утре ще откраднат от правото ви на по-добър живот. Вотът за парламент не е хазартна игра. Няма по-важно в неделя от пряко участие в поредните парламентарни избори", завърши обръщението си към избирателите служебният премиер.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев (Bulgaria ON AIR)