Нинова: С парите ни плащат за транссексуално шоу, учат децата ни, че не са момчета и момичета

"Само БСП се противопоставя на джендър идеологията в училищата", заяви лидерът на социалистите

28.03.2023 | 08:56 Редактор: Искра Ангелова
Нинова: С парите ни плащат за транссексуално шоу, учат децата ни, че не са момчета и момичета

"Фонд "Култура" е финансирал шоу с транссексуални с 93 000 лв. Потресаваща новина. Фондът е създаден да подпомага и стимулира развитието и разпространението на българската култура и духовност. Кой реши, че транссексуално шоу представлява българската култура? И кой ще ми каже сега, че темата за джендър идеологията не е актуална? Та тя вече се е превърнала в държавна политика.

Това заяви лидерът на БСП Корнелия Нинова по време на заключителната среща на листата на коалиция "БСП за България" в Ловеч. 

"Министерство на образованието финансира и одобрява учебници за 6 клас със задачи децата да обсъждат различна сексуална ориентация. Министерство на културата финансира и одобрява транссексуални проекти. През това време големи имена на българската култура и духовност живеят в нищета и бедност. Съюзите на писателите, на художниците, на музикалните дейци, на артистите и други се чудят как да оцелеят. Читалищата се рушат. Читалищните дейци изнемогват с минимални заплати, а децата играят народни танци и пеят народни песни измръзнали в студените салони. Културата ни е спасявала в най-тежки и мрачни времена. Тя никога не е добре финансирана. Ние винаги сме искали да се заделя 1% от БВП за нея", допълни тя.

"Стефан Данаилов, Бог да го прости, го направи като министър. А днес какво? С нашите пари, на всички ни, плащаме, за да учат децата ни, че не са момчета и момичета и за да убиват най-ценното, което имаме като народ - културата и духовността. Само БСП се противопоставя на джендър идеологията в училищата. Само ние два пъти в парламента спираме такива закони. Много силни и влиятелни хора и организации се изправят срещу нас", настоя Нинова.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев/ Bulgaria ON AIR