Нинова: От утре събираме подписи за референдум срещу джендър идеологията в училищата

"Ние уважаваме хората с различна сексуална ориентация", каза лидерът на БСП

10.03.2023 | 16:26 Редактор: Ирена Бакърджиева
Нинова: От утре събираме подписи за референдум срещу джендър идеологията в училищата

"Днес учредяваме Инициативния комитет и стартираме подписка за провеждане на референдум. С уважение към волята на народа, бихме искаме той да се произнесе дали е съгласен да се допуска популяризиране на друг пол, освен мъжки и женски, и промяна на пола на непълнолетни лица в училищата и детските градини, т.е. да се проповядва джендър идеологията." Това заяви лидерът на БСП Корнелия Нинова на пресконференция при учредяването на ИК на инициирания от левицата референдум.    

На първото заседание на Инициативния комитет се взе решение въпросът на референдума да е следния: "Подкрепяте ли обучение и възпитание на непълнолетни лица, свързани с промяна на пола и друг пол, освен мъжки и женски, в образователната система на България?". От утре започва събирането на подписи в цялата страна.                                                            

Нинова благодари на всички общественици, спортисти, адвокати, лекари, психолози, родителски организации, професори и учители, които са се включили в този процес и посочи, че това са хора с авторитет в обществото и с обща кауза - защитата на българското семейство, децата и традиционните български ценности.

"Ние уважаваме хората с различна сексуална ориентация. Българската конституция и законите гарантират техните права, в наше лице също имат защита, но не бихме искали джендър идеологията да се проповядва сред малолетни и непълнолетни лица", каза тя, като подчерта, че всеки пълнолетен човек е свободен да решава съдбата си, но децата трябва да бъдат защитени от посегателство върху тяхната психика и разбиране за живота.

"Искаме да защитим биологичния пол на мъж и жена, да не допускаме да сме "родител 1" и "родител 2". Искаме да сме майки и бащи, искаме децата ни да са момче и момиче, а не нещо трето", обясни тя за целите на референдума.  

Корнелия Нинова каза и защо точно сега се предприема тази стъпка с референдума: "Само преди няколко седмици Съдът по правата на човека в Страсбург се произнесе, че може да се преподава ЛГБТ идеология в училищата. Точно сега Европейският парламент и Съвета на Европа взеха решение Истанбулската конвенция да бъде ратифицирана от името на целия Европейски съюз, дори без съгласието на тези 6 държави, които не я подкрепяме."

"Смятам, че съм длъжна да употребя цялата си енергия и сили, за да обясним на хората, че Истанбулската конвенция не цели да защити правата на децата или защита от насилие – това е фалш. Една част от прокарването на джендър идеологията вече е постигната - посредством ниското образование, заличаването на традициите, на семейството. Тази идеология се налага и се нагнетява по всякакъв начин, тя търси и ще намери път да се прокара и в училищата. Ние се противопоставяме на това, защото става въпрос не само за хомосексуалност, а за бъдещето – не само на България, а на човечеството", каза Нешка Робева.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Bulgaria ON AIR