БСП подреди листите за вота, Нешка Робева се застъпва за референдум против джендър образованието

Нинова: Виждаме изхода от войната в спиране на военните действия, започване на преговори за траен мир

24.02.2023 | 18:49 Редактор: Елеонора Танева
БСП подреди листите за вота, Нешка Робева се застъпва за референдум против джендър образованието

Още веднъж потвърждаваме позицията си, че тази война е унищожителна, братоубийствена, с тежки последици за целия свят, за Европа и за България. Виждаме изхода от нея в спиране на военните действия, започване на преговори с цел постигане на траен мир. Това заяви лидерът на БСП Корнелия Нинова след заседанието на НС на партията. 

Левицата е приела декларация по повод годишнината от войната в Украйна и вандалския акт на посегателство срещу Паметника на Съветската армия.

"Чух и думите на Борисов днес: "Веднага да се маха плочата". Мислим, че достатъчно омраза, агресия и разделение на българския народ има, за да всяваме още. Точно на нас, председатели на партии, не ни отива да го правим, а да търсим каузи, които обединяват", каза Нинова.

БСП подреди листите си за парламентарните избори - без никакво напрежение, скандали или разправии.

Много спокойно, в добър разговор с нашите структури, още по време на реденето на листите. Днес с едно сериозно мнозинство, над 100 гласа, наредихме листите за цялата страна", подчерта лидерът на левицата.

Предизборната платформа гласи: "Мир, благоденствие, солидарност и прогрес".

В изпълнение на решението на Конгреса на БСП започва подготовката за референдума "за" и "против" джендър образованието в училищата - до 18 години.

"Ние нямаме нищо против хората с различна сексуална ориентация, уважаваме правата им и ги защитаваме по Конституция, но не бихме искали тази идеология да прониква при децата", каза Нинова.

Създава се на инициативен комитет, в него влизат 9 имена, сред тях са Нешка Робева, Иван Гарелов, Светослав Иванов (ректор на Националната спортна академия до 2003 г.), проф. Радослав Гайдарски. Списъкът остава отворен.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев (Bulgaria ON AIR)